Skip to main content

Ungdomskort

Pr. 1. juli 2019 er der kommet nye regler.

Produktionstiden for et kort er mindst 14 dage – så bestil i god tid - du kan også vælge at få dit kort i en DSB app, det går hurtigere

Du har ret til ungdomskort i uddannelsesperioden, hvis du har maksimalt 3½ times offentlig transport hver vej,  og du skal altid godkende perioden i "mit ungdomskort" - også når du søger kontantrabat, fordi du pendler fra Sydsverige til din danske campus.

 

Især til dig, der skal i praktik/ klinik eller være gæstestuderende på et andet universitet. Al relevant information herom er samlet under betegnelsen ”Praktik” på ungdomskort.dk.

”Praktik” i dit eget takstområde

Dit primære kort giver ret til al offentlig transport i dit eget takstområde. Det vil sige, hvis du skal i praktik på Fyn, har et primært kort fra din fynske bopæl og til SDU i Odense, skal du bruge dit primære kort. Se de forskellige takstområder på ungdomskort.dk.

 Du skal bestille ungdomskortet til dit uddannelsessted, SDU – dit primære uddannelsessted. Du godkendes automatisk via sitet og din ansøgning skal ikke over SU-kontoret.

”Praktik” uden for dit eget takstområde

Ifølge systemets logik skal du først have købt og betalt et kort til din primære strækning/takstområde, og først herefter kan du bestille det sekundære kort til dit praktiksted/klinik. Du kan tidligst søge om sekundært kort i måneden før du skal bruge det, og det er vigtigt, at perioden på det sekundære kort ikke er længere den den periode, du har betalt for på din primære strækning. Du skal betale for det primære kort, men ikke for det sekundære kort.

Når du skal i ulønnet praktik eller et projektorienteret forløb uden for dit takstområde, skal din ansøgning godkendes af SU-kontoret på SDU. Inden du søger det sekundære kort, skal du fremsende en forhåndsgodkendelse/praktikaftale/lignende til os via www.sdu.dk/spoc.  Vi modtager din ansøgning elektronisk og godkender inden for et par dage. Du kan ikke længere få ungdomskort til lønnet praktik.

Et periodekort skal mindst være på 30 dage, så hvis din praktikperiode er på mindre end 30 dage, retter systemet automatisk op til 30 dage.

Hvis du skal i flere på hinanden følgende praktikophold (klinik), kan du søge herom på én gang ved at søge til et andet, tredje og fjerde praktiksted etc. Perioderne må ikke overlappe. Hvis du skal i klinik i Fredericia og Vejle, kan du med fordel bestille et sekundært kort til Vejle, som giver dig mulighed for at rejse til begge byer på samme kort.

Spørgsmål om transporttilskud til klinikophold kan rettes til din uddannelse. Studerende uden ungdomskort opfordres til fx at købe et wildcard eller lign. Spørg hos DSB.

 

 

Information om ungdomskort

Husk du skal være indskrevet på uddannelse for at få et ungdomskort

Læs alt om ungdomskort her

Praktik

Al information herom er samlet på ungdomskort.dk

Læs mere her