Skip to main content

Kilometerpenge

Pr. 1. juli 2019 er der kommet nye regler vedrørende kilometerpenge.

Kan jeg få tilskud i form af kilometerpenge til min køretur til SDU?

Ja, det kan du hvis du opfylder disse betingelser:

  • Strækning: Det er ikke muligt at køre med bus, tog eller metro på hele eller dele af strækningen mellem din bopæl og dit uddannelsessted. Det betyder typisk, at der fra din bopæl til første mulige offentlige transportmiddel skal være over 12 kilometer.
  • Ventetid: Din samlede ventetid på bus, tog eller metro er på mindst to timer per undervisningsdag. Med ventetid menes den tid, der er, mellem du ankommer til dit uddannelsessted og undervisningen starter, og/eller når undervisningen er slut.
  • Rejsetid: Din brug af bus, tog eller metro forlænger din samlede rejsetid fra bopæl til uddannelsessted pr. dag med mere end to timer i forhold til bilkørsel.
  • § 114: Du har en varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne og er godkendt til støtte til køb af bil efter § 114 i lov om social service.

Du kan læse om kilometerpenge samt finde det digitaleansøgningsskema via Ungdomskort.dk

Vær opmærksom på, at du ikke kan få (eller beholde) et ungdomskort, hvis du tildeles kilometerpenge.

 

Hvordan søger jeg om Kilometerpenge?

Du kan se mere om hvordan du søger om kilometerpenge via denne side på Ungdomskort.dk.   

Hvis du har særlige uddannelsesaktiviteter, der ikke fremgår af Blackboard, skal du uploade dokumentationen for denne uddannelsesaktivitet. 

 

Hvornår ved jeg, om jeg kan få kilometerpenge?

Sagsbehandlingstiden for kilometerpenge er 2-5 uger

Hvis du opfylder betingelserne, tildeler vi dig kilometerpenge for højst 12 måneder.

OBS: Vær opmærksom på ændringer, som kan afbryde dine kilometerpenge (flytning, forlængelse af uddannelse, fejlagtig udskrivning af din uddannelse, m.v. - du skal søge på ny med ny ansøgning og tilhørende dokumentation).