It på Det Tekniske Fakultet

Du bliver oprettet som bruger
Når du er blevet optaget på Syddansk Universitet, bliver du registreret i det studieadministrative system, STADS. Systemet bruges også til registrering af tilmeldinger til kurser og eksamener samt til karakterer.

På baggrund af oplysningerne i STADS opretter It-service automatisk et brugerID med brugernavn og adgangskode, som du får tilsendt med posten. Der oprettes også en e-mail med navnet @student.sdu.dk.

Dit brugerID giver adgang til e-mail, e-læring (BlackBoard), Student-selvbetjening, print/kopimaskiner, det trådløse netværk og Windows-systemerne.

http://studentnet.sdu.dk kan du selv administrere dit brugerID og få adgang til de forskellige systemer. It-afdelingerne kan ikke oplyse om dit brugernavn og adgangskode.

E-mail
E-mail læser du på http://webmail.sdu.dk eller http://studentnet.sdu.dk, hvor der er link til vejledning.

E-læring (BlackBoard)
BlackBoard kan åbnes direkte på http://elearn.sdu.dk eller http://studentnet.sdu.dk, hvor der er ’link’ til vejledning.
Hvis du har problemer med e-mail, BlackBoard eller selvbetjening, kan du kontakte It-services supportfunktion, Servicedesk.

Student-selvbetjening
http://studentnet.sdu.dk

Kopiering og print
http://print.sdu.dk

Trådløst netværk
Det trådløse netværk, der er fælles for hele Syddansk Universitet, giver adgang til internettet inkl. e-mail og BlackBoard. Det trådløse kræver brugernavn og kode (samme som til e-mail), for at kunne få adgang.
Læs mere på http://wifi.sdu.dk.

Adgang til pc-rum
Adgangen til Pc-rum kræver mange steder brug af studiekortet. Kør først kortet gennem en kortlæser ved en yderdør og vælg en personlig kode på fire cifre. Derefter kan du også bruge dit studiekort med samme kode til pc-rum/terminalrum. Læs mere:
http://www.sdu.dk/Information_til/Studerende_ved_SDU/Campusguide/Studiekort.aspx
http://www.sdu.dk/Information_til/Studerende_ved_SDU/Campusguide/Studiekort/Adgangskort.aspx

Brug af pc-rum
For at bruge Windows arbejdsstationer i pc-rum skal du opgive brugernavn og adgangskode. Domænet er SDU for studerende. Ved andre systemer vil der blive oplyst om adgangen af de pågældende instruktorer.

Personlige data
Som studerende på Det Tekniske Fakultet har du mulighed for at lagre data to steder: Enten i BlackBoard eller på en fil-server hos It-service. Du har adgang til dine data på BlackBoard alle steder, hvor der er internetadgang.
Du finder dine data under M-drevet i stifinderen på alle Windows-arbejdsstationer. ’Stien’ til dine data er \\tek-dataclu-fil.tek.c.sdu.dk\TEKSTUDENT.

Fælles data (Kun adgang fra netværket på SDU)
Vi anbefaler dig at bruge BlackBoard til deling af informationer og data med andre. I tilfælde hvor BlackBoard ikke er anvendeligt, er der oprettet et fælles lagringssted, hvor I studerende har læseadgang. Adgang opnås ved at bruge ’Kør/Run’ kommandoen under ’Start’ i Windows og skrive følgende: \\tek-dataclu-fil.tek.c.sdu.dk\SHARE