Skip to main content

Semesterstartsfesten har brug for din hjælp

Danmarks største semesterstartsfest løber af stablen om mindre end en uge, men der er stadig brug for flere frivillige til at sætte gang i løjerne på lørdag den 14. september. 

Af Mads Vikkelsø, , 09-09-2019

”Det kan godt blive vildere, det kan godt blive vildere,” sådan forestiller man sig arrangørerne for dette års semesterstartsfest har hoppet og råbt til hinanden, da de skulle planlægge dette års brag af en fest. 

 

Ambitionerne har været høje og det er endt med en fest, der er planlagt til at blive den største af alle semesterstartsfester, der er blevet afholdt siden den første fik de studerende til at svinge deres hofter.

 

5.000 studerende regner arrangørgruppen for semesterstartsfesten med, at der kommer til dette års fest, og det kræver ikke så lidt frivillig arbejdskraft.

 

Festen har altid tiltrukket frivillige studerende, der ønsker at være en del af et større fællesskab og møde hinanden på tværs af studierne. På trods af festens størrelse i år har arrangørgruppen ikke sat mere tid af til at erhverve frivillige til dettes års fest. 

 

Grunden til dette, forklarer Sarah Krogsgaard Monrad, HR-arrangør for semesterstartsfesten er, at det er svært at nå ud til de studerende i august måned, da mange stadig er på ferie og det er svært at nå igennem. 

 

Derfor åbner semesterstartsfesten først for frivillig tilmeldingen i september måned, hvor der også starter mange nye på universitetet. Det er samtidig hensynet til de nye studerende, som vejer tungt, da de ellers ikke er opmærksomme på, hvad der sker af events og aktiviteter på universitetet, før de er startet.

 

Desværre står semesterstartsfesten nu i en situation, hvor de stadig mangler frivillige til at bemande de forskellige poster på pladsen. Hvis festen var på samme størrelse som sidste år, ville der være nok nu, men nye tiltag som silent disco har skabt et behov for flere frivillige kræfter.

 

Derfor er der nu en mulighed for dig, som har brugt al din SU på nye bøger eller fik fyret dem alle af på LA-bar i weekenden, for at komme med til festen gratis og samtidig få en masse nye venner.

 

HR-arrangør Sarah Krogsgaard Monrad lover dig, at du får en fed aften. Du kan nemlig sagtens få den fedeste aften med dine gamle eller nye venner oppe bag baren eller under opsætningen af pladsen, hvor du kan gå og hygge dig med gratis øl.

 

Med andre ord har du mulighed for at komme dine medstuderende ved, samtidig med at I kommer til at få et brag af en aften.

Vi har frivillige , der kommer igen flere år i streg, fordi det faktisk er ret sjovt og hyggeligt. Vi har efterhånden lært hindanden ret godt at kende. Jeg møder næsten hele tiden frivillige ude på gangene.

Sarah Krogsgaard Monrad, HR-arrangør for semester startsfesten

Du har selv mulighed for at ønske, hvad du vil lave som frivillig og på hvilke tidspunkter. Du sender en prioriteret rækkefølge ind til arrangørgruppen også vil de fastlægge et vagtskema ud fra dine ønsker. Hvis du kun indsender en første eller en anden prioritet, er du sikker på at få én af dem opfyldt, men du skal som minimum have to prioriteter. 

 

Udover at du som frivillig kommer gratis med til festen, vil der også være forplejning af dem, der sætter festpladsen op, samt barpersonalet under festen. Derudover får alle frivillige, der sætter festplads op, to øl-billetter til festen og er med i lodtrækningen om en flaske i byen efter semesterstartsfesten.

 

For de øvrige frivillige vil der være lodtrækning om en flaske til frivilligfesten, der afholdes den 28. september.

 

Den 28. september inviteres alle frivillige med til fest, hvor der er gratis mad og drikke i fem timer. Den flaske, der trækkes lod om, vil vinderen få efter den fri bar er lukket.

 

Du får simpelthen en ekstra fest oven i hatten, hvis du melder dig. Sarah Krogsgaard Monrad har dog et sidste kirsebær, der kan sættes på toppen af herlighederne. De frivillige, der har arbejdet til selve festen, inviteres ud til bowling og lazerzone.

Hvis det lyder som noget for dig, kan du tilmelde dig på dette link: Bliv frivillig

Årets lineup

  •  Benal
  •  Emil Kruse
  •  Bro
  •  Zookeepers
  •  Ea Kaya

Ansvarlig for siden: Kommunikation

Redaktionen afsluttet: 09.09.2019