Læs de seneste artikler

 • 27.06.2019

  Det skal du opleve på årets Tinderbox festival

  I går blev årets Tinderbox festival skudt i gang, og du har måske allerede drukket øl og farverige drinks, hapset noget fra det store madudvalg og lyttet til Billie Eilish, Faustix eller andet godt.  Men, der er faktisk meget andet, man kan opleve i Tusindårsskoven i disse dage, og vi guider dig her igennem de ting, der kan gøre Tinderbox 2019 anderledes. 

 • 25.06.2019

  Er det værd for studerende at tage på Folkemødet?

  Bertel Haarder kaldte det for en politisk Roskilde Festival. Det foregår på den dejlige ferie ø, der er kendt for rundkirker og troldedrengen Krølle-Bølle. Dets primære formål er at styrke det danske demokrati gennem dialog mellem borgere, politikere og erhvervslivet. Det er selvfølgelig Folkemødet, der tales om.

 • 03.06.2019

  Rigtig grøn eller pyntegrøn?

  Folketingsvalgkampen ligger og syder og bobler uden for eksamenernes tunnelsyn. Det kan virke uoverskueligt, når du er halvt begravet i pensum og kun lige følger med i øjenkrogen. Hvis du da overhovedet følger med. Valgkampen er fyldt med store armbevægelser og lukrative løfter fra politikere, der næsten er klar til at skrive din eksamen, hvis du bare giver dem din stemme. Vælgermødet på medietorvet den 27. maj var heller ingen undtagelse. Der var dækket godt op med valgflæsk til de eksamenstunge hoveder.

 • 03.06.2019

  Christian bliver blind om fire år

  Prognosen forudser, at han bliver blind som 30-årig. Alligevel formår 26-årige Christian Klarskov at bestå optagelsesprøver og klare en hverdag på universitetet, mens synet langsomt svinder bort.

 • 22.05.2019

  Studenterskribenter til RUST

 • 19.05.2019

  Guide: sådan overlever du cykelparkeringen på SDU

  Her er tre råd til, hvordan du overlever cykelparkeringen ved hovedindgangen til Syddansk Universitet i Odense.

 • 24.04.2019

  Klimaet skal reddes i fællesskab

  Christel Louisa Burrett er frivillig i Den Grønne Studenterbevægelse i Odense. Hun tror, at fællesskab er nøglen til at bremse klimakrisen.

 • 23.04.2019

  ”Kun dygtige danskere går på universitetet”

  Med et 12-tal kunne Shagofta Sayed i marts sætte et punktum for hendes speciale i biomedicin på Syddansk Universitet. Men det lå langt fra i kortene, at Shagofta skulle tage en universitetsuddannelse, da hun i 2001 flygtede fra Afghanistan til Danmark med sin familie.

 • 09.04.2019

  Nico er Pokémon Go-afhængig

  Nico Kristian Lund går på SDU i Odense og er afhængig af mobilspillet Pokémon Go.

 • 01.04.2019

  Studerende krænkede over kæmpe fallos skulptur foran hovedindgangen

  Medlemmer af studieforeningen ”Ligestillede Studerende Danmark” har indberettet en klage til Syddansk Universitets bestyrelse over den 19 meter høje søjle ved SDU’s hovedindgang. Foreningen mener, at søjlen forestiller en kæmpe fallos og symboliserer en forældet mandschauvinistisk tankegang, der ikke hører hjemme på et moderne universitet.

 • 25.03.2019

  Klumme: Hvorfor er Disney gudstjeneste et hit hos unge?

  Hvad er det ved Disneys musik, der kan få hundredvis af unge til at bruge deres fredag aften i en kirke?

 • 22.03.2019

  Hold en pause fra studierne med disse 6 ting

  Semesteret er lige startet, og du føler dig frisk og klar til ny læring efter en veloverstået ferie. Motivationen er i top. Du har måske endda indgået et nytårsforsæt med dig selv om, at det endelig er tidspunktet, hvor du yder en ekstra indsats med studierne. Men når hverdagens rutiner rammer, og studiet fylder det meste af dit liv, så er det vigtigt at huske at holde pauser. Derfor kommer her seks ting, du kan lave, hvis studierne er i gang med at overtage dit liv. De kan i sidste ende gøre din hverdag langt mere effektiv.

 • 09.03.2019

  Anmeldelse: Fremtidens musikere redder GAFFA-Prisen

  Årets GAFFA-Prisen blev båret igennem af unge, engagerede artister.

 • 08.03.2019

  GAFFA-prisen 2019: En aften fyldt med punkter

  Der var både høj musik, høj stemning og højt hår at spotte til årets GAFFA-pris, da den løb af stablen på Odeon i går aftes. Vi har taget et kig på aftenens højdepunkt, lavpunkt, midtpunkt og en helt masse andre punkter.

 • 26.02.2019

  RUST gennem tiden

  Hvordan så RUST Magasinet egentlig ud i 1988? Og hvad er der sket siden? Redaktionen har været en tur i universitetshistorisk arkiv for at give dig et historisk tilbageblik på udviklingen af dit yndlingsstudentermagasin, RUST.

 • 11.02.2019

  Dumpet

  Tobias Sonne måtte bruge sit tredje og sidste prøveforsøg på at bestå et fag og undgå at blive smidt ud af sit drømmestudie.

 • 06.02.2019

  Vild, vildere, Grønland

  Grønland er vild natur, fremmed kultur og et smukt rejsemål. Men for mig betyder landet så meget mere.

 • 06.02.2019

  Guide: Få flere penge mellem hænderne som ny studerende

  I denne guide giver RUST dig 6 tips til, hvordan du undgår at gå bankerot som ny studerende på Syddansk Universitet. Dette er ikke en moralprædiken om, at du skal være opmærksom på dit budget eller spare op til uforudsete udgifter, men hvordan du aktivt og konkret kan spare eller tjene til dagen og vejen.

 • 06.02.2019

  En mands skrald er en anden mands bifald

  Karolina er 25 år og er SDU-alumne fra psykologi. Hun er en såkaldt skralder, som leder efter kasserede madvarer i containere. Hun har skraldet i over fem år og sparer således flere penge om måneden på mad. Men hun gør det ikke kun af økonomiske årsager, hun gør det også af ren og skær lyst.

 • 06.02.2019

  Uddannelse er for alle

  Henrik Vestergaard Stokholm. Han er rektor ved Nyborg Gymnasium, og du har sikkert hørt navnet før. Han har siden december 2018 fået en del medieomtale i en sag, hvor han har kæmpet for, at to udvisningstruede piger kan få lov til at fortsætte undervisningen på gymnasiet. Men det handler for ham ikke om at komme med et politisk budskab. Det handler derimod om en bestemt doktrin inden for læring; uddannelse er for alle.

 • 23.01.2019

  Rytmisk gymnastik - prøvetræning med svedgaranti

  Kan man gå til sport samtidig med, at man studerer på SDU? For at besvare det spørgsmål har jeg sat mig for at finde ud af mere om de mange sportstilbud, som SDU sport tilbyder. I denne udgave starter jeg i gymnastikafdelingen, hvor jeg prøver rytmisk gymnastik af.

 • 27.12.2018

  Klumme: Hvorfor bliver vi ved med at jagte det perfekte nytår?

  Nytår bør være årets bedste aften, men er for mig og mange andre i stedet fyldt med uforløste forventninger. Så hvorfor fortsætter vi med at stræbe efter den perfekte nytårsaften?

 • 17.12.2018

  Et kig i studiehjemmet - lejligheden

  Studiestart betyder ikke kun dyre bøger, nye venner og al den øl, som leveren kan trække. Det betyder også, at det, for de fleste, er tid til at hive teltpløkkerne op og flytte væk fra mor og far. Men hvor flytter de studerende egentlig hen, når de starter et nyt kapitel i Odense? Er det i delelejligheden med den gode kammerat? Den forældrekøbte istandsatte lejlighed? Eller kollegieværelset med den billige husleje?  

 • 17.12.2018

  ”Man skal tage sig selv og sin sorg alvorligt”

  I februar starter studenterpræst og psykologistuderende sorggruppe for studerende på SDU i Odense.

 • 10.12.2018

  SDU tester: Nissehuer

  Den klassiske, den festlige eller Tuborgs? RUST har bedt de studerende på SDU om at kåre den bedste nissehue.

 • 10.12.2018

  3D-print din julegave

  December er i gang, og det betyder, at julen kommer nærmere. Jul er for mange lig med overflod af lækker mad, familietid, hygge og en masse julefrokoster. Julen er en tid uden bekymringer, hvor det handler om at give og modtage. På selve juleaften vises kærligheden mellem mennesker ofte ved en fysisk gave under juletræet.

 • 05.12.2018

  Slip fantasien løs

  Det kan være svært at huske sin fantasi, når man er studerende og travlt optaget af et voksent ansvar. 24-årige Laura Nielsen er en af dem, der i den grad bruger fantasien i sin hobby som cosplayer.

 • 01.12.2018

  Et kig i studiehjemmet - Rækkehuset

  Studiestart betyder ikke kun dyre bøger, nye venner og al den øl, som leveren kan trække. Det betyder også, at det for de fleste er tid til at hive teltpløkkerne op og flytte væk fra mor og far. Men hvor flytter de studerende egentlig hen, når de starter et nyt kapitel i Odense? Er det i delelejligheden med den gode kammerat? Den forældrekøbte istandsatte lejlighed? Eller kollegieværelset med den billige husleje?

 • 01.12.2018

  Jonas Blom er årets underviser på SDU 

  Jonas Nygaard Blom er lektor ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Han er en ægte ordekvilibrist og ved alt om kommaer, sætningsskemaer og fonetik. Og så er han netop blevet kåret til årets underviser på SDU.

 • 29.11.2018

  "Min far er julemand"

  Thao Dinh har nogle betydeligt andre minder omkring den 24. december end de fleste andre studerende. Han har nemlig i mange år været julenisse, når hans far har kørt Sydfyn rundt for at sprede juleglæde som julemand.

 • 14.11.2018

  DIGURA hjælper studerende i kamp mod urimelige udlejere

  Det kan være svært at overskue lejekontrakten, vurdere prisniveauet af huslejen eller håndtere udlejeren, når man er studerende og ny på boligmarkedet. Det skal nu blive meget lettere med hjælp fra DIGURA, som tager kampen op med lejere, der føler sig uretfærdigt behandlet. Et tilbud, som 23-årige Mette Sonne Rohde havde sat pris på, da hun for knap et år siden stod i en problematisk situation med sin udlejer.

 • 10.11.2018

  Sebastian jagter de kreative hjerner

  ”Jeg er ikke kreativ”. Måske siger du sådan om dig selv, måske hører du ordene forlade dine venners munde, eller måske er du ligesom 23-årige Sebastian Stork ved at være godt træt af at høre sætningen. For at finde kreativiteten og ikke mindst vise dens mange facetter har Sebastian derfor lavet webserien De Kreative Hjerner, der havde premiere d. 6. september.

 • 06.11.2018

  Banko for studerende - galt eller genialt?

  Som studerende er man altid på jagt efter studierabatter, studietilbud og diverse muligheder for gratis mad, der kan forsøde tilværelsen på SU. Men har man tænkt på banko? Det drister RUST sig til at antage, at man ikke har, og netop derfor tog vi et smut til bankospil for at undersøge, om banko kunne være et (genialt) middel til at få flere penge (eller ænder) mellem hænderne som studerende.

 • 06.11.2018

  Jacob trak det korte strå

  Da Jacob Fosgrau går pilgrimsvandringen “Caminoen” i Spanien, får han en hjerneblødning og bliver lam i højre side af kroppen. Lægerne i Spanien siger som det første, at han måske ikke overlever, men Jacobs målrettede sind kæmper ham tilbage igen. Det, kæresten Mathilda og så musikken.

 • 27.10.2018

  (Års)Festen, der samler de studerende

  Fine kjoler i forskelligt prisleje, gourmet-menu og et mix af ansatte, studerende og undervisere. Det er de ting, der indkapsler konceptet omkring Syddansk Universitets årsfest, der kører på sit 52’ende år. Og det er de studerende meget bevidste omkring.

 • 19.09.2018

  Mød Ruben Søltoft version 2.0 i nyt onemanshow

  Excentrisk mimik, gakkede formuleringer og fantasifulde jokes. Det er sådan, vi bedst kender og elsker komikeren Ruben Søltoft. Men med det nye onemanshow ”Ting fra min mund” på vej, er det blevet tid til at møde Ruben version 2.0.

 • 16.09.2018

  Anmeldelse: Plads til humor, aktiviteter og musikalsk ekstase

  Synet af ølbowling-baner i neon og lugten af Steff Houlberg-pølser var blot to af de sanselige indtryk, som RUST blev mødt af til Semesterstartsfesten 2018. Sammen med mange tusind andre studerende tog vi derfra igen med musik i maven, smil på læberne og en reel følelse af lettethed.

 • 13.09.2018

  Anmeldelse: Ruben Søltoft brillerer med nyt onemanshow

  Ruben Søltofts nye onemanshow lover en ærlig og mere voksen Ruben version 2.0. Og det leverer.

 • 08.09.2018

  Højskolesangbogen forener generationer til Generator Festival

  Generator Festivals program stod fredag på mere end øl og dakmusik. I Gråbrødre Kloster kunne man i fællesskab synge sange fra højskolesangbogen, og det samlede festivalgængerne på tværs af generationer.

 • 07.09.2018

  Træt af dak? Generator Festival byder på fire events, du kan tage til i stedet

  Erstat basarmen med jazzhands og djævlehåndtegn: her er fire events, du kan tage til på Generator Festival i dag, hvis du ikke er til elektronisk musik.

 • 07.09.2018

  Fra trompetist til DJ: mød Nandu

  Rasmus Vincentz aka Nandu laver elektronisk musik og spillede torsdag aften på Generator Festival. Hans største drøm er at kunne leve af elektronisk musik, men engang var den at blive trompetist.

 • 05.09.2018

  Mød Ruben Søltoft version 2.0 i nyt onemanshow

  Excentrisk mimik, gakkede formuleringer og fantasifulde jokes. Det er sådan, vi bedst kender og elsker komikeren Ruben Søltoft. Men med det nye onemanshow ”Ting fra min mund” på vej, er det blevet tid til at møde Ruben version 2.0.

 • 28.08.2018

  Et kig i studiehjemmet: Kollegieværelset

  Studiestart betyder ikke kun dyre bøger, nye venner og al den øl, som leveren kan trække. Det betyder også, at det for de fleste er tid til at hive teltpløkkerne op og flytte væk fra mor og far. Men hvor flytter de studerende egentlig hen, når de starter et nyt kapitel i Odense? Er det i delelejligheden med den gode kammerat? Den forældrekøbte istandsatte lejlighed? Eller kollegieværelset med den billige husleje?

 • Den amerikanske drøm om en uddannelse

  I Danmark er gratis uddannelse og SU en selvfølge. Det er til gengæld langt fra tilfældet i andre lande, blandt andet USA, hvor man betaler i dyre domme for at gå på college, og uddannelse er lig med økonomisk kapital. Men hvilken betydning har det for, hvilke overvejelser man gør sig om at tage en uddannelse?

 • Storms Blæk leverer permanent kropskunst i rå omgivelser

  Storms Pakhus er givetvis et synonym for street food, hvor madkulturer og gastronomi fra hele verden kan få lov til at udfolde sig. Men nu er Storms Pakhus også blevet hjem for en walk in tattooshop, der, tro mod det gamle pakhus, går under navnet “Storms Blæk”, og som skal sørge for at kreere kropskunst til blækglade fynboer.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies

Acceptér cookies