Skip to main content

Studenterforeninger SDU Kolding

Café Ubåden

Ubåden er de studerendes fredagscafé på SDU Kolding, og vi kan med sikkerhed sige, at vi har byens laveste priser!
Café Ubåden bliver drevet frivilligt af studerende, og alt overskud går derfor direkte til de studerende i form af arrangementer og fester. Café Ubåden er en del af SRK (Studerendes Råd Kolding), hvilket betyder større og bedre arrangementer. Dette betyder også, at vi er synlige til festerne på skolen, introugen, rusturen osv.
Café Ubåden har åbent for studerende hver fredag fra kl. 12:00 – 02:00.
Ubåden har en hyggelig atmosfære, så lige meget om du vil spille kort eller feste igennem, er dette stedet for dig. Vi kan bl.a. tilbyde dig et stort udbud af spil som f.eks. bordfodbold, ølpong, terningespil, kortspil, backgammon osv.
Hvis du har lyst til at være frivillig bartender eller lignende i Café Ubåden, så kan vi altid bruge en ekstra hånd. Hvis dette fanger din interesse, så kom forbi og få en snak med os. Du kan altid finde os i Café Ubåden eller kontakte os via Facebook.

Læs mere: ubaaden.dk

SDU Sport

På SDU Kolding har du mulighed for at deltage i en række forskellige sportsaktiviteter. SDU Sport giver dig muligheden for at dyrke din sport samtidig med, at du opbygger et bredt socialt netværk. Brænder du for en sport, der ikke er repræsenteret, så har du muligheden for at starte en ny aktivitet op i samarbejde med os. Se mere på sdusport.dk/afdelinger/kolding


SRK

SRK er det sociale organ på Syddansk Universitet i Kolding, som varetager de mindre faglige interesser hos de studerende. Organisationen består af Café Ubåden, fredagsbaren på universitetet, og festudvalget, som arrangerer de større arrangementer.


Kontakt: srk@srk.sdu.dk 

 

SDU fælles foreningsliv

Nyhedsmedier

På SDU er der forskellige former for studenterdrevne nyhedsmedier, der orienterer de studerende om livet på SDU. Der er pt. tre forskellige typer af tværfakultære studentermedier:

RUST
RUST er de studerendes magasin, som har hovedsæde i Odense. Bladet sendes dog også ud til SDUs andre campusser.  

Beton TV
Beton TV er de studerendes egen tv-station, der sætter fokus på studielivet, den spændende forskning og de forskellige afdelinger og enheder på Syddansk Universitet. 

Studenterradioen
Odense Studenterradio drives af frivillige studerende fra hele Odense. Radiostationen er en legeplads hvor alt kan lade sig gøre, og hvor fremtidens radiotalenter udpakkes i et kreativt og lydhørt miljø.

Læs mere om studentermedier på SDU her


Sociale og faglige foreninger

Humans of SDU
Humans of SDU er et projekt lanceret af tre studerende fra Syddansk Universitet. Dets mål er at opdage og introducere mennesker, der har forbindelse til denne institution og dele deres inspirerende historier via podcast udgivelser.
https://www.facebook.com/humans.of.sdu

Nedenunder - Fredagsbaren på Campusvej
Nedenunder er med sine over 800m2 sandsynligvis Danmarks største fredagsbaren og er placeret ved indgang C på Campusvej 55. Det er vigtigt for SDU, at de studerende har mulighed for at lære hinanden at kende på tværs af fakulteter, studier og årgange. Af denne årsag blev baren i 2012 bygget i en størrelse der kunne rumme alle fakulteter på Campusvej. Nedenunder blev dog hurtigt så populær at den allerede fik kapacitetsproblemer, da det Tekniske fakultet flyttede ud til Campusvej og lokalet er derfor blevet kraftigt udvidet i 2017, så der igen er plads til alle.

Nedenunder er i dag det sociale samlingssted, hvor man hver fredag kan møde sine medstuderende på kryds og tværs af universitetets mange fagområder og hvor der i løbet af ugens andre 6 dage ofte er andre former for studenterarrangementer som fx revy, standup, koncerter osv.

Find Nedenunder på Facebook eller tag et smut forbi med dine medstuderende, næste gang der er åbent.

Rækværk

Rækværk SDU er en forening for studerende med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse på SDU. Vi mødes om alle de ting vi har til fælles og om de ting, vi ikke har til fælles. Vi inspireres, deler viden, opnår nye venskaber osv. Vil du være med?

Se mere på Facebook.

Sportsforeninger

SDU Skiklub
www.facebook.com/sduskiklub

SDU Sport
SDU Sport Odense er den samlende forening for alle idrætsafdelinger på Odense campus. Her er der en bred variation af tilbud.
www.sdusport.dk/

Syddansk Akademisk Jagtforening
SAJ er den lokale jagtforening på Odense campus, hvorigennem du udover jagt-arrangementer også kan tage jagttegn til studentervenlig pris.
www.sdujagt.dk/

Studenterpolitiske organisationer

AGORA-Listen på SDU
Foreningen AGORA-Listen ønsker at fremme et bredt omfavnende studenterdemokrati på SDU. Det skal ske gennem debat, samarbejde med øvrige studenterforeninger, opstilling til universitetsvalget og gennem eventuelle indvalgte i de kollegiale organer. Find AGORA-Listen på Facebook.

Den Grønne Studenterbevægelse Odense
At skabe et fællesskab for de studerende på SDU, hvor klima, biodiversitet, bæredygtighed og verdensmål står i centrum. Vi ønsker at sprede viden om klimaproblematikken og arbejde imod et grønnere SDU, Fyn og Danmark. Find foreningen på Facebook.

ESN Odense (Erasmus Student Network)
ESN works for the creation of a more mobile and flexible education environment by supporting and developing the student exchange from different levels and providing an intercultural experience also to those students who cannot access a period abroad ("internationalisation at home").
https://www.facebook.com/esn/

Frit Forum Odense
 Frit Forum er en politisk studenterorganisation med et klart socialdemokratisk værdigrundlag. Besøg foreningens hjemmeside :
https://www.fritforum.dk/

Konservative Studerende, Odense
Din borgerlige studenterpolitiske organisation på SDU. Vi kæmper for den frie forskning, samt for at SDU skal styres uden politiske verdensmål, identitetspolitik o.lign. Foreningen er for alle borgerlige studerende, og det er ikke et krav at være ungdomspolitisk aktiv udenfor universitetet. Så er du borgerlig, og vil du være med til at gør universitetet mere borgerligt, så meld dig ind i KS i dag.
https://www.facebook.com/KSOdense

Silba Fyn
Silba - Initiative for Dialogue and Democracy is a non-profit cross-political youth organization that works for democracy and bridge building. To read more, see Silba's homepage.

Syddanske Studerende
Syddanske Studerende er dit studenterråd på Syddansk Universitet. De kæmper dagligt de studerendes sag for, at man på SDU har Danmarks bedste studiemiljø, ved at fremme samarbejde mellem diverse foreninger med deres foreningsnetværk, samt deres indvalgte i samtlige råd og nævn på SDU, som holder foreningen til ilden med de seneste nyheder og aktiviteter på alle universitetets niveauer.
Læs mere på syddanskestuderende.dk og hold dig opdateret på deres facebookside.

Kontakt

Oprettelse og ændringer vedrørende foreninger sendes til studentorg@sdu.dk