"Jeg meldte mig for at få en stemme"

Af Andreas Brunebjerg Jørgensen, anbrun@sdu.dk , 25/09-2019

Hvordan kan vi sikre en bedre mangfoldighed og en mere lige kønsbalance på SDU, eller hvordan kan man som individ leve op til verdensmålene? Det var nogle af de problemstillinger, som blev diskuteret på SDU’s første Verdensmålsforum, der fandt sted i går i Odense.

Her arbejdede omkring 350 medarbejdere og studerende sammen for at finde konkrete løsningsforslag til, hvordan SDU kan operere med afsæt i FN’s 17 verdensmål.

Én af deltagerne var Tukuma Egede Jensen, som studerer statskundskab på SDU.

- Jeg meldte mig til for at kunne få en stemme i, hvordan vi her på SDU kan skabe en mere bæredygtig hverdag for den enkelte studerende. Jeg ønskede at bidrage til den diskussion, fortæller hun.

Udvidet horisont

Medarbejdere og studerende var delt ud i forskellige grupper, hvor hver gruppe arbejdede med en konkret problemstilling, og ifølge Tukuma Egede Jensen har det udvidet hendes horisont.

- Jeg var i gruppe med folk fra hele universitetet, og det har helt klart gjort, at vi har kunnet finde relevante og dækkende løsningsforslag, som kan bruges til noget i fremtiden.

I arbejdstøjet

Der var plads til 350 studerende og ansatte, så selv om kun et lille udsnit af SDU deltog i arrangementet, mener Tukuma Egede Jensen, at den enkelte studerende altid selv kan gøre noget for at leve mere bæredygtigt.

- Der er rigtig meget, som kan gøres, og der skal ikke særlig meget til for at gøre noget. Jeg er positivt overrasket over, at så mange har støttet op om arrangementer som Verdensmålsforummet.

- Man tænker tit, at problemerne er større end en selv, men egentlig er der bare brug for nogle, som tager det første skridt. Det har vi gjort i dag, siger hun.

Et mangfoldigt universitet

Tukuma Egede Jensen og hendes gruppe arbejdede med, hvordan man kunne sikre end bedre mangfoldighed på SDU og samtidig skabe en mere lige kønsbalance. Den unge studerende håber også, at gruppens løsningsforslag vil kunne ses i hverdagen på SDU.

- Vi snakkede om, at man kunne lave portrætter af forskellige personer på de forskellige afdelinger. På den måde for man indblik i forskelligheder og diversitet i alle universitetets afkroge, og det er blandt andet med til at skabe et mangfoldigt universitet.

Planen er, at der to gange om året skal holdes Verdensmålsforum, hvor medarbejdere og studerende selv kan melde sig til efter princippet ”Først til mølle”.