Skip to main content

Information om ny coronavirus (COVID-19)


SDU følger myndighedernes anbefalinger, herunder Uddannelses- og Forskningsministeriets retningslinjer for en ansvarlig håndtering af COVID-19 på de videregående uddannelsesinstitutioner. Vi opfordrer til, at studerende og ansatte orienterer sig via SDU’s hjemmesider og via de danske myndigheder (coronasmitte.dk) for at holde sig opdateret.

Bliv testet, hvis du skal møde op på campus

SDU er under kontrolleret genåbning, og der er krav om, at du kan fremvise en negativ test for COVID-19 (enten PCR-test eller hurtigtest/antigentest), som ikke er ældre end 72 timer, når du befinder dig på campus. Du er selv ansvarlig for at blive testet. 
Brug offentlige eller private testcentre, der hvor du bor. Og ellers tilbyder SDU testmuligheder som et supplement på en række af SDU’s lokationer mod fremvisning af gyldigt SDU Id-kort. Husk også at medbringe dit sundhedskort.

Nærmere information om testmulighederne på SDU’s lokationer, herunder konkret placering og aktuelle åbningstider, kan findes på https://mitsdu.dk/hurtigtest, hvor du også kan tilgå SDU’s retningslinjer for test og kontrol af test.

Har du været i nærkontakt med en person smittet med COVID-19?

Skulle der opstå nye smittetilfælde på SDU, bliver du som studerende informeret, hvis du har været i nærkontakt med de smittede personer i forbindelse med aktiviteter planlagt af SDU.

Hvis du har været i nærkontakt med en person smittet med COVID-19, bør du følge de generelle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen om selvisolation og test.

Læs pjecen fra Sundhedsstyrelsen: 
Til dig der er nær kontakt til en person, der er smittet med ny coronavirus

Er du bekræftet smittet med COVID-19?

Du skal straks give SDU besked om, at du er bekræftet smittet med COVID-19 via Corona-knappen i SPOC.

Selvisolere dig i indtil 48 timer efter symptomerne er ophørt. Vær særligt opmærksom på hygiejne og rengøring. Smittede uden symptomer skal isolere sig i 7 dage efter gennemført test.

Du skal orientere dine nære kontakter på SDU om, at du er smittet.

Læs SDU’s retningslinje for håndtering af studerende med symptomer på eller smitte med COVID-19 samt pjecen fra Sundhedsstyrelsen: 
Til dig der er testet positiv for ny coronavirus


Kontakt os

SDU vil gerne i kontakt med dig, hvis du er smittet med COVID-19, hvis du er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb med COVID-19 eller hvis du er i tvivl om andet i forhold til COVID-19 og din uddannelse. Skriv til SDU via corona-knappen i SPOC.