Skip to main content

Karrieremuligheder

Som humanist er mulighederne mange,  og du er så privilegeret at kunne få job i mange forskellige brancher. Det kan være både private virksomheder, offentlige institutioner, organisationer m.fl. Stillingsbetegnelserne på det humanistiske arbejdsmarked er ofte brede som fx projektleder, analysemedarbejder og konsulent mv. Jobtitlen afspejler altså typisk ikke lige præcis din uddannelse, selvom du selvfølgelig bruger den i jobbet.

Overordnet set kan du altså få job i alle typer af virksomheder, organisationer og brancher – det handler blot om, at der er behov for en medarbejder med dine kompetencer.

Tænk over dine kompetencer undervejs
Det er vigtigt, at du allerede under din uddannelse tænker over, hvad du kan og vil arbejde med, når du er færdig. På den måde kan du tone din profil i den retning, du ønsker.

I din studieordning findes en såkaldt beskæftigelsesprofil. Den beskriver hvilke typer arbejdsopgaver dit sidefag/tilvalg er tiltænkt, at du kan løse i fremtiden. Men husk, at det ikke er en facitliste. Du kan se beskæftigelsesprofilen herunder.


Har du brug for hjælp til at finde ud af, hvad du kan eller vil?

➤ Kontakt KarrierevejledningenSidst opdateret: 20.09.2021