Skip to main content

Valgfrie kurser

Du kan se i dit anbefalede studieforløb, hvornår du kan vælge valgfrie kurser.

Valgfrie kurser på Naturvidenskab

Alle de kurser, som du kan under udbudte kurser, og som ikke er obligatoriske i dit studieforløb, er i princippet forhåndsgodkendt som valgfrie kurser på sidefaget.

Du må gerne vælge kandidatkurser som valgfrie kurser på bachelordelen af dit sidefag, så længe de ikke indgår i den kandidatuddannelse, du planlægger at søge ind på. Du må også gerne vælge bachelorkurser på kandidatdelen af sidefaget, så længe kurserne er uden for dine fagområder.

Du skal også være opmærksom på, om der er nogen særlige indgangskrav eller faglige forudsætninger på det kursus, du overvejer at følge, og om du kan leve op til kravene. Det kan du læse om i den enkelte kursusbeskrivelse.

Bemærk: Det er vigtigt, at du orienterer dig under udbudte kurser og ikke i selvbetjeningen, når du skal se, hvilke kurser du kan vælge. Selvbetjeningen er dit værktøj til at tilmelde dig og viser ikke den udtømmende pulje af kurser, du kan vælge blandt.

Valgfrie kurser på et andet fakultet/universitet

Du kan også tage kurser, som udbydes på et andet fakultet eller universitet. Det kræver naturligvis, at du finder et kursus, som er fagligt relevant for din uddannelse, og som du kan tage på et tidspunkt, der passer ind i dit studieforløb. Vær også opmærksom på, om der er nogen særlige indgangskrav eller faglige forudsætninger på det kursus, du overvejer at følge, og om du kan leve op til kravene.

Enkelte kurser på andre fakulteter er forhåndsgodkendt som valgfrie kurser på Naturvidenskab. Hvis det kursus, du vil følge, ikke på forhånd er godkendt som valgfrit kursus, skal du sende en ansøgning til dit studienævn om at få godkendt kurset som en del af din uddannelse. Når studienævnet har godkendt kurset, så skal du medsende forhåndsgodkendelsen, når du tilmelder dig kurset ved det fakultet/universitet, der udbyder kurset.

Når du har bestået kurset, skal du kontakte Uddannelsesjura & Registratur via SPOC, så de kan registrere kurset som bestået.

Generelt skal du gå i gang i god tid, hvis du ønsker at tage et kursus på et andet fakultet/universitet, da det kan tage en del tid at få kurset godkendt.

Kan jeg udskifte et valgfrit kursus?

Du har mulighed for at skifte et valgfrit kursus ud med et andet indtil tre uger efter semesterstart. Det kræver dog, at tre kriterier er opfyldt:

  1. der skal være ledige pladser på det kursus, du ønsker at følge i stedet
  2. der må ikke have været afholdt nogen forudsætningsprøver eller eksamenselementer i det kursus, du ønsker at skifte fra (se kursusbeskrivelsen for kurset)
  3. underviseren i det kursus, du ønsker at skifte til, skal vurdere, at du ikke er gået glip af for meget undervisning til at kunne bestå eksamen

Kontakt Uddannelsesjura & Registratur via SPOC hurtigst muligt efter semesterstart, hvis du ønsker at udskifte et valgfrit kursus. Efter tre uger er du bundet til kurset og skal gå til eksamen i det.

Studievejlederne Det Naturvidenskabelige Fakultet Syddansk Universitet
  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 4387

Sidst opdateret: 06.06.2018