Skip to main content

Din naturvidenskabelige karriere

Når du har gennemført dit sidefag og dit centralfag på bachelorniveau, skal du vælge om du vil fortsætte på en kandidatuddannelse, eller om du vil ud og have et job på baggrund af din bacheloruddannelse.

Du skal selvfølgelig huske, at du med en bacheloruddannelse vil være i konkurrence med dem, som har taget en kandidatuddannelse, og som dermed har mere faglig ballast end dig. Det kræver, at du er skarp på, hvad du kan tilbyde en kommende arbejdsgiver.

Tænk over dine jobdrømme undervejs

En naturvidenskabelig uddannelse åbner dørene for mange forskellige jobs og karrieretyper. Derfor er det en rigtig god ide, at du allerede under din uddannelse tænker over, hvad du kan, og hvad du synes er spændende og meningsfyldt at arbejde med. På den måde kan du tone din profil i den retning, du ønsker, og optimere din chance for at starte i et job eller en funktion, du kan trives i og udvikle dig indenfor.

Dine særlige kompetencer

Med en naturvidenskabelig uddannelse opnår du nogle særlige kompetencer, som arbejdsmarkedet efterspørger. Dine akademiske, fagspecifikke og personlige kompetencer gør en stor forskel på en arbejdsplads.

Derfor er det en god idé at kunne sætte ord på sine kompetencer.

Mange typer af jobs

Med en naturvidenskabelige baggrund har du mange muligheder, og du er så privilegeret at kunne få job i mange forskellige brancher og sektorer. Det kan være både private virksomheder, organisationer og den offentlige sektor.

Stillingsbetegnelserne på det naturvidenskabelige arbejdsmarked er ofte brede, for eksempel projektleder, analysemedarbejder, konsulent, leder, udvikler, rådgiver mv. Jobtitlen afspejler således ikke altid lige præcis din uddannelse, selvom du selvfølgelig bruger din faglighed i jobbet.

 

Studievejlederne Det Naturvidenskabelige Fakultet Syddansk Universitet
  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 4387

Sidst opdateret: 18.11.2020