Skip to main content

Virksomhedsprojekt hos Alphalyse

Om virksomheden

Alphalyse er en førende laboratorievirksomhed inden for proteinanalyser, som anvendes i udviklingen af nye lægemidler.

Vores kunder er virksomheder i medicinal- og biotekindustrien over hele verden. Vi er kendt for at udvikle højt specialiserede metoder til analytisk karakterisering af proteiner og urenheder i lægemidler. Eksempler på kundeprojekter er massespektrometriske analyser af (COVID-19) vacciner, immunterapi til cancerbehandling og genterapi. Vores analyser genererer store mængder data som vi efterfølgende analyserer og rapporterer til kunden.

Vores medarbejderes uddannelsesmæssige baggrund er især inden for proteinkemi, molekylær biologi, biomedicin, kemi og bioteknologi. Vi er et ungt og dynamisk team, og i 2020 flyttede vi til nye, lyse lokaler nær SDU. Hjælpsomhed, service og rådgivning er nøgleord, som vi forsøger at implementere i alle vores processer - både eksterne og interne.

Alphalyse har modtaget flere priser som veldrevet vækstvirksomhed, herunder Børsens Gazelle pris, ”Succesvirksomhed”,  i 2018, 2019 og 2020, samt særpris i Digital omstilling 2019 af BDO/Spar Nord. I 2016 var vi indstillet til den prestigefyldte #ehandelsprisen i kategorien Bedste Cross-Border virksomhed i 2016, hvor vi blev nummer to.

Læs mere om Alphalyse på www.alphalyse.com.

Projektbeskrivelse

Virksomhedsprojektet vil være inden for udvikling og/eller optimering af proteinanalyser. Det konkrete projekt aftales nærmere i forhold til dine interesser og kompetencer. Afhængig af projektet vil der være mulighed for at arbejde med teknikker som HPLC, proteinsekvensering, ELISA, samt forskellige former for avanceret massespektrometri, blandt andet LC-MS/MS og SWATH LC-MS/MS.

Eksempler på projekter kunne være:

  • metodeoptimering af protein analysemetoder, for eksempel ELISA, kromatografi og LC-MS-metoder til proteinstabilitet
  • automatisering af laboratorieprocedurer ved hjælp af pipetteringsrobotter og softwareudvikling
  • bioinformatik, AI og big data-analyse fra kundeprojekter

Du vil som studerende blive tilknyttet et af vores to teams – enten Impurity Analysis eller Analytical Characterization, alt efter projektets emne. Du vil ud over arbejdet med projektet indgå som en naturlig del af Alphalyse og bidrage til diverse løbende ad hoc- og driftsopgaver, samt få kendskab til vores projektstyringsværktøjer og kvalitetsstyringssystem.

Projektets omfang kan være enten 15 ETCS (deltid) eller 30 ETCS (fuldtid).

Praktiske oplysninger

Det primære arbejdssted til være i Odense M.

Kontaktoplysninger

Alphalyse A/S
Rødegårdsvej 209C
5230 Odense M

Kontaktperson

Protein Scientist Anette Draborg, draborg@alphalyse.com

Sidst opdateret: 18.08.2022