Uddannelsens opbygning

Din kandidatuddannelse er normeret til 120 ECTS, hvilket svarer til 2 års fuldtidsstudier (ECTS er en fælles europæisk standard for videregående uddannelsers arbejdsmæssige belastning). 60 ECTS er 1 års fuldtidsstudium, og vi forventer derfor du følger 30 ECTS hvert semester.

På kandidatuddannelsen får du mulighed for specialisere dig indenfor et selvvalgt område, og du kan indrette din studieform efter dit eget behov. 

Mulighed for faglige specialiseringer

Du kan specialisere dig i mange retninger. Det kan f.eks. være en eller flere af nedenstående: 

  • Genrer: fortællende journalistik, undersøgende journalistik, opinionsjournalistik mv.
  • Medietyper: podcasts, videoproduktion, magasin-journalistik mv. 
  • Stofområder: politik, økonomi, sport, kultur, klima mv.
  • Særlige funktioner: medieledelse, korrespondent, kommentator, innovation, programmering mv.
  • Dækningsområder: lokalt, regionalt, nationalt, internationalt mv.

Mulighed for fleksible studieformer

Ligeså fleksible vi er i forhold til, at du selv kan vælge dit faglige fokus, ligeså fleksible er vi, når det kommer til dine studieformer.

En kandidatuddannelse tager normalt 2 år, hvor man skal være på universitetet på fuld tid. Hos os kan man brede uddannelsen ud over 6 år, hvis det er nødvendigt.  Aktivitetskravet er dog, at du skal have bestået 20 ECTS på et år, for at forblive indskrevet på uddannelsen. Vær opmærksom på at de generelle SU regler stadig gælder, og de derfor ikke kan tilpasses denne fleksible studieform.

På SDU tilbyder vi samtidig undervisning, vejledning og eksamener stort set når-som-helst og hvor-som-helst, fordi vi giver studerende mulighed for at tage mange digitale læringsmoduler (i videoformat, podcast-format, animerede grafiker mv.).

Men nogle ting kræver også en fysisk tilstedeværelse, hvis de skal læres bedst. Derfor arbejder vi også med redaktionelle laboratorier, der på uddannelsens første del (første semester) finder sted henover 5-10 dage. Det betyder alt sammen, at kandidatuddannelsen kan læses samtidig med et deltids- eller fuldtidsjob.

Uddannelsens opbygning for studerende med studiestart 2020

Nedenstående graf viser opbygningen af første semester:

Uddannelsens opbygning for studerende med studiestart 2019