Skip to main content

Gode råd om at studere online på TEK

Det er vigtigt at planlægge konkrete mål og aktiviteter i løbet af din dag. Det kan være en god idé at tænke over, hvordan dagen ville have set ud med fysisk undervisning og gruppearbejde. Mange undervisere arbejder netop ud fra at lægge deres liveundervisning dér hvor den fysiske undervisning ville have ligget, eller gøre eventuelle videoer og opgaver tilgængelige på dette tidspunkt.

Vær realistisk, prioriter i dagens opgaver og hold dig orienteret på Blackboard ift. deadlines og fagligt indhold. Bed om hjælp, hvis du har brug for det, og brug de rammer, som din underviser stiller til rådighed ifht. at stille spørgsmål og få vejledning.

Husk også at planlægge, hvornår du vil holde pauser, og hvornår du vil holde fri.

SDU Studie og Trivsel har afholdt dette webinar, som kan gøre dig klogere på struktur i din digitale studiehverdag.

Onlineundervisningen afvikles enten synkront (fx ved live sessioner i Zoom eller Teams), asynkront (fx vha. videoer eller opgaver, som gøres tilgængelige på Blackboard) eller som en kombination af synkrone og asynkrone aktiviteter.

Deltag i undervisningen

For at få det fulde udbytte af din undervisning, er det vigtigt, at du holder dig orienteret på Blackboard og deltager i undervisningen ud fra de rammer, som din underviser sætter op. Både synkrone og asynkrone aktiviteter er værdifulde!

Kommunikér med din underviser

Din underviser er fysisk længere væk, end de plejer at være, og det kan være frustrerende – både for dig og din underviser. Stil gerne spørgsmål og kom med feedback. Brug de rammer, som din underviser stiller til rådighed.

Snak med dine medstuderende

Det kan være en god idé at mødes med en eller flere af dine medstuderende for at snakke dagens undervisning igennem. Du lærer mere ved at forholde dig aktivt til stoffet.

God stil til liveundervisning

  • Mute din mikrofon, når du ikke siger noget. Brug chatten eller ’raise hand’-funktionen til at markere, at du har et spørgsmål eller en kommentar.
  • Aktivér evt. kameraet til at starte med, så din underviser kan se, at du er der. Hvis din internetforbindelse giver problemer, eller hvis din underviser beder om det, så deaktivér kameraet.
  • Vær til stede. Det kan virke mindre forpligtende at lytte aktivt, fordi din underviser er på den anden side af en skærm. Sig til dig selv, at nu har du sat tiden af til at være med til undervisningen, og så må andre gøremål vente.

Technical guide to participating in a Zoom meeting (English)

Technical guide to participating in a meeting in Microsoft Teams (English)

Students’ guide to Zoom (English)

Students’ guide to setting up a meeting in Zoom or Microsoft Teams (English)

Flere gode råd

Se flere gode råd på FAQ til studerende på SDU, som løbende opdateres med nye spørgsmål og svar.