Skip to main content

Adgang til SDU PC

Sådan logger du på en SDU PC i fx. et undervisningslokale:

  • Hvis PC'en allerede er tændt og der på skærmen står "Welcome to Windows", tryk da samtidigt på "Ctrl"-, "Alt"- og "Delete"-tasterne og vent på "Log On"-skærmbilledet (se illustration nedenfor).
  • Hvis PC'en er slukket, tænd da først på on/off knappen og afvent ”Welcome to Windows”-skærmbilledet.

På "Log On"-skærmbilledet indtastes brugernavn og adgangskode. I brugernavn-feltet kan du enten skrive hele din SDU-email-adresse eller hele din SDU e-mail-adresse eller skrive SDU\brugernavn.

Hvis der allerede står "Log på: SDU" under feltet med adgangskode, kan du nøjes med at skrive dit brugernavn i brugernavn-feltet

Når du dernæst klikker på OK i skærmbilledet, eller trykker på "Retur"-tasten, kontrolleres dit brugernavn og adgangskode, og du kan derefter benytte PC'en og netværket.

NB: Du kan ikke ændre din adgangskode ved samtidigt at trykke på tasterne "Crtrl", "Alt" og "Delete". Gå til denne side for at læse mere og evt. skifte password.

Når du ikke længere skal benytte PC'en skal du sørge for at logge dig af igen, således at dit brugernavn ikke bliver misbrugt, eksempelvis ved at andre bruger din printkonto til at printe.

For at logge af kan du i nederste venstre hjørne klikke på Windows-ikonet og vælge "Luk computeren" eller blot "Log af" som bruger.

Via en SDU PC har du mulighed for at logge dig på flg. generelle tjenester:

Læs mere om hvordan du uden for SDU kan komme på SDUs netværk med din egen PC - se link neden for.

Se også

Sidst opdateret: 18.09.2021