Skip to main content

Udlandsophold i USA

Da jeg først havde søgt om meritgodkendelse og været i gennem hele møllen med visa-ansøgninger mv., var jeg virkelig spændt! Men jeg tror ikke, det gik op for mig, hvad jeg var på vej imod, før jeg sad i lufthavnen og ventede på at boarde.
At undvære sin familie, venner og kæreste i et halvt år er hjerteskærende, og jeg takker den teknologiske alder for at skype er opfundet. Men som tiden flyver, indser man også hvilke venner, der virkelig er der for én hver eneste dag, når man gerne vil fortælle om sine oplevelser.

Nye venner
Mit ophold i Ames, Iowa i USA har været en kæmpe oplevelse. Det gælder både på det faglige, kulturelle og personlige plan.
På Iowa State University blev jeg placeret i en lejlighed med en australsk og en amerikansk pige. Derudover var nabolaget fyldt med andre internationale studerende, hvilket bl.a. har fået mig til at indse, hvor ens alle mennesker (studerende) er over hele kloden. Vi har i hvert fald de samme bekymringer og problemer i livet. Det var også interessant at se, hvordan vi alle kendte de samme sange og tv-serier takket være amerikaniseringen af vesten - dog er jeg taknemmelig for, at cowboystøvler og countrymusik ikke har krydset Atlanterhavet.

Inspirerende ny viden
Fagligt kunne jeg sammensætte mine fag, så de passede mine interesser bedst muligt, hvilket også kunne ses af de karakterer jeg kom hjem med. Jeg har ligeledes fået indblik i, hvordan byggekulturen er forskellig fra det ’grønneste’ land til den amerikanske standard. Jeg må indrømme, at jeg er dybt chokeret: Isoleringskravene for et amerikansk hus er ikke engang lovlig for at sommerhusbyggeri i Danmark.

Uforglemmelige oplevelser
Når jeg kigger tilbage på min tur, tænker jeg på de venner, jeg fik fra hele verdenen, som jeg med sikkerhed skal besøge, samt vores faste Mug-Night torsdag aften i byen. Jeg husker de fantastiske lærere, som tog imod mig og fik mig til at føle mig velkommen og en del af klassen. Jeg huske den skønne natur med efterårets fantastiske farver på træerne og den første sne.
Jeg fortryder for alt i verdenen ikke min beslutning om at læse et semester i udlandet. Jeg glædede mig til at være på dansk jord igen, men når jeg sidder i dag og bladrer mine billeder igennem, ønsker jeg mig alligevel tilbage til lille Ames i Iowa.

Sidst opdateret: 06.09.2018