Skip to main content



Din karriere starter under dit studie

Allerede under studiet kan du vælge karrierefremmende aktiviteter. Se vores tilbud her....

Diplom:

Samarbejde mellem virksomheder og ingeniørstuderende er vigtig, fordi det giver værdi for erhvervslivet og praktisk relevans i uddannelsen – Og så giver det et stort plus på CV’et.

Samarbejde kan ske via semesterprojekt, praktik, afgangsprojekt og studiejob.

Bachelor

Samarbejde mellem virksomheder og ingeniørstuderende er vigtig, fordi det giver værdi for erhvervslivet og praktisk relevans i uddannelsen – Og så giver det et stort plus på CV’et.

Samarbejde kan ske via semesterprojekt, bachelorprojekt og studiejob.

Kandidat:

Samarbejde mellem virksomheder og ingeniørstuderende er vigtig, fordi det giver værdi for erhvervslivet og praktisk relevans i uddannelsen – Og så giver det et stort plus på CV’et.

Samarbejde kan ske via semesterprojekt, In-company Project, speciale og studiejob .

TEK Innovation organiserer forskellige events i Odense og i Sønderborg som skal gøre det let for ingeniørstuderende at møde virksomheder.

To gange årligt arrangeres Praktik- og Projektdag i Odense og Student Collaboration Day i Sønderborg på campus. Det foregår oftest 2 uger efter påske i april/maj samt i uge 44 oktober/november hvert år. På den måde kan studerende møde adskillige virksomheder på kort tid. Man kan udnytte tiden til at møde de virksomheder man kender og undersøge andre virksomheder som man ikke kender i forvejen.

Der ligger ofte meget spændende projekter, praktikstillinger eller studiejobs gemt ved virksomheder hvor det ikke lige var forventet.
Benyt disse events til at få startet dit faglige netværk op – pludselig får du brug for det!

Når studierne er gennemført og det sidste projekt er bestået venter ingeniørjobbet.

Nogen gange kan man som studerende være i tvivl om hvordan lander det første job og hvad uddannelsen kan bruges til. Derfor tilbyder Det Tekniske Fakultet to kurser til ingeniørstuderende som giver færdigheder til at navigere i det nuværende og fremtidige arbejdsmarked samt de nødvendige evner til at få succes i det første job og forblive konkurrencedygtige på et skiftende arbejdsmarked.

På kurset vil de studerende arbejde med deres karriereevner. Dette inkluderer evnen til at formidle faglige og personlige kompetencer, netværksevner og samarbejdsevner, evnen til at arbejde strategisk og at træffe karrierevalg.

En væsentlig ingrediens i kurset er mentorordningen, hvor små grupper af studerende tilknyttes en mentor i erhvervslivet. I løbet af kurset vil de studerende interagere med mentoren og få en forståelse for, hvordan uddannelse matcher arbejdsmarkedets forventninger til ingeniører.

Se nyttige links for mere information om de to kurser:


Mange drømmer om at blive iværksætter, men hvad kan det føre til – og hvilke muligheder stiller SDU til rådighed mens du studerer.

TEK Meetup er et mødekoncept hvor vi deler start-up erfaringer mellem tidligere og nuværende ingeniørstuderende. Programmet er på 2 timer og består altid af 2-3 iværksætter-cases med tidligere studerende fra SDU samt en intro til de muligheder SDU RIO’sStartup-programmer tilbyder.

Sammen med SDU RIO afholder TEK Innovation hvert år tre events for ingeniørstuderende - to i Odense og et i Sønderborg.

SDU RIO tilbyder adskillige muligheder for dig, der studerer på SDU OG har ambitioner om at starte din egen virksomhed.

Du kan blive en del af StartUp Station programmet eller benytte andre faciliteter.
Læs mere om mulighederne her: SDU Entrepreneurship Labs



Du kan vise dine evner og interesser ved at deltage i forskellige aktiviteter organiseret af og med virksomheder. Således er case competitions, ingeniørkonkurrencer, virksomhedsbesøg, messedeltagelse, Hackthons og lign være en god vej ind til en virksomhed. Der er mange tilbud og du kan følge udvalget bla ved at blive medlem i Facebookgruppen: TEK CONNECT som drives af medarbejdere på TEK og har til formål at synliggøre ectra-curriculære tilbud.