Skip to main content

Trin 3. Det du kan


Her kan du læse mere om, hvad tidligere studerende fra din uddannelse fortæller, at de har taget med sig, og hvordan de bidrager i verden.

Gennemgangen er slet ikke udtømmende – du kan finde masser af studerende, som har brugt deres uddannelse på at lære andre ting, og som har skabt sig en fremtid, som man umuligt kunne have forudset.

Du vil også finde eksempler på, hvad tidligere studerende fortæller, de arbejder med. Men husk: Listen er uendeligt meget længere.

Hvilke muligheder giver din uddannelse i Informationsvidenskab, it og interaktionsdesign?

Midt i studieforberedelser, eksamensopgaver og andre studieaktiviteter kan det være svært at få øje på, hvad alt dit arbejde med studiet i virkeligheden giver dig af kompetencer.

En uddannelse i Informationsvidenskab, it og interaktionsdesign er en lang læreproces, hvor du blandt andet lærer at:

  • modificere, implementere og udvikle moderne it- og webapplikationer i samarbejde med brugere
  • indhente, analysere og fremstille data, som er relevante for udviklingen af en it-applikation
  • strukturere og organisere et it-udviklingsprojekt
  • gennemføre et projekt og realisere en it-applikation, enten alene eller i et team
  • vurdere et it-system både med hensyn til dets effektivitet, brugervenlighed og etiske forsvarlighed
  • bruge dine kreative evner til at finde ideer og udvikle dem i samarbejde med brugere på basis af brugerundersøgelser til færdige it-produkter

Måske du nu sidder og tænker, at du arbejder med meget mere og andre spændende kompetencer på dit studie, og det er rigtig godt, for du er eksperten, der kan fortsætte ”listen” i løbet af dine studier.

Hvad bliver du, når du er færdig med din uddannelse? Det spørgsmål har du sikkert tit fået til familiefesterne uden du helt ved, hvad du skal svare. Det kan også være, at det er et spørgsmål, du stiller dig selv. Hvis du godt kunne tænke dig noget inspiration til et svar, er det godt, du læser med her. Du har nemlig mange muligheder med dine kompetencer.

Formålet med uddannelsen i Informationsvidenskab, it og interaktionsdesign er at uddanne personer, som er specialister i information, kommunikation og it-teknologi. Den viden skal bruges til at udvikle, ændre og gennemføre it-projekter og it-applikationer. Applikationer, der kan anvendes til kommunikation, vidensdeling og læring. Fra idé til planlægning og projektstyring til det færdige produkt, hvor brugerne er tænkt ind i hele processen.

Helt konkret vil du kunne have et job, hvor du skal:

  • formidle viden og informationer gennem forskellige medier
  • bidrage til lokal tilpasning af virksomheders digitale og fysiske kommunikation
  • at analysere problemstillinger vedr. information, interaktion og kommunikation og på grundlag heraf designe og udvikle løsningsstrategier og hjælpe med teknisk implementering
  • gennemføre brugerundersøgelser til udvikling af it-applikationer og andre tekniske systemer
  • understøtte it-udviklingsprocesser ved modellering af systemer
  • oprette dynamiske, database-støttede webapplikationer ved hjælp af markerings- og scriptsprog, og har forståelse for objektorienteret programmering
  • undervise i it på forskellige niveauer i uddannelsessystemet, eksempelvis hos private kursusudbydere
  • vurdere it-produkter ud fra en etisk synsvinkel
  • planlægge og lede projekter

Alt i alt kvalificerer uddannelsen dig til et voksende jobmarked indenfor it, læring og videnshåndtering. Det kan f.eks. være indenfor informationsanalyse, e-learning   og Knowledge Management. Studiet giver desuden en naturlig basis for alle typer opgaver, der har at gøre med samspillet mellem læring, viden og informationsteknologi. Jobmulighederne er mange og du kan blandt andet varetage stillinger indenfor følgende områder:

  • "Knowledge management" og "Knowledge engineering" (tilrettelæggelse af videnshåndtering med brug af it)    
  • Human Resource området med fokus på kompetenceudvikling
  • Design og konstruktion af databaser, intranet, informationssystemer og multimedier    
  • Design og udviklingsopgaver i produktionsvirksomheder, der udvikler uddannelsesrelateret programmer, og programmer, der sigter mod videnshåndtering

Flere gange i løbet af dine studier, kan du blive i tvivl om, hvad du skal bruge det til – og om du har valgt rigtigt. Selvom tvivl kan være ubehageligt, giver tvivl også anledning til at tænke over, hvilke valgmuligheder, du har i løbet af dine studier. Valgmulighederne kan være med til at tone din profil i den retning, du synes er spændende og giver mening for dine karriereplaner.

Måske tænker du, at det vil være spændende at arbejde i it-branchen, ved medie – og kulturinstitutioner, med læring eller noget helt syttende, men du ved ikke om du har det, der skal til. Det har du heldigvis masser af muligheder for at finde ud af i løbet af din studietid.

Det kan være, at du synes, at det kan være spændende at komme i praktik (projektorienteret forløb) og/eller tage på et udlandsophold et semester i løbet af dine studier for at prøve kræfter med en anden kultur, afprøve dine kompetencer og opdage nye spændende muligheder.

Eller måske du overvejer at prøve kræfter med et studiejob, hvor du kan få mulighed for at løse opgaver, hvor du skal anvende nogle af dine kompetencer fra studiet og opdage nye karrieremuligheder, du ikke vidste ville være en mulighed for én med dine kompetencer.

Det er blandt mange andre ting den slags muligheder, der kan være med til at tone din profil og kaste et nyt lys på dine karrieremuligheder.

Hvis du har brug for et overblik over dine karrieremuligheder eller få sparring på, hvordan du når dertil, så kan du kontakte karrierevejledningen.

 

Har du brug for hjælp til at finde ud af, hvad du kan eller vil?

➤ Kontakt Karrierevejledningen


Sidst opdateret: 26.10.2023