Skip to main content
SDUkarriere

Find en kandidat for dig

Hvad brænder du for?

Lagde mærke til overskriften? Der står ikke ”Find den rigtige kandidat for dig.” Det er ikke tilfældigt. Det er, fordi der nok ikke er én rigtig kandidat for dig. Der er sikkert mange rigtig gode kandidater, du vil være glad for at studere, og der kan lede dig, hvor du gerne vil hen.

Én kandidat kan lede flere veje

Der findes mange kandidater. Hvis du prøver at kigge på DIVA kan du se, at din uddannelse giver adgang til flere forskellige kandidater, bare på SDU. På tværs af alle de danske universiteter har du adgang til endnu flere.

Når der er så mange forskellige, kunne man godt tro, at de leder til nogle specifikke job. Men sådan er det sjældent. Din uddannelse kvalificerer dig mange forskellige stillinger og typer jobs.

Din fagspecifikke viden om de emner, du har haft om på din uddannelse gør, at du kan være specialist inden for det område. Men du er også kvalificeret til en hel masse generalist-stillinger, fordi du har gået på universitetet. Ved en del generalist-stillinger kan det faktisk næsten være lige meget, hvad du har studeret. Bare du har studeret.

Det kan både føles som en god og en dårlig ting. Nogle tænker, ”Phew, det var rart, så SKAL jeg ikke arbejde med det her. Så kan jeg måske godt opnå det andet, jeg drømmer om.” Andre tænker, ”Endnu flere muligheder? Hvad dælen skal jeg så?”

Har du en bestemt drøm, du vil gå efter? Go for it. Få hjælp til at sætte mål så du kan nå din drøm.
Er du i tvivl om, hvad du skal lave? Få bugt med tvivlen her.

Om du har det på den ene eller den anden måde, kan du også få noget ud af at læse videre.

Mere af det samme eller nye udfordringer?

Hvis flere kandidater kan føre samme vej, hvordan vælger du så den ene frem for den anden? Det er et godt spørgsmål.

Overvej: 
  • Hvad vil du gerne have ud af din kandidat? Hvad skal den give dig med i rygsækken?
  • Vil du gerne blive endnu mere specialiseret og have mere af det sjove? Eller vil du gerne udfordre dig selv med og springe ud i noget nyt for at få flere kompetencer?
  • Hvilke elementer er vigtigst for dig på et studie? Arbejdsmåden? Stor valgfrihed? Det sociale miljø? Antallet af undervisningstimer?  Hvad har været bedst indtil videre?
  • Hvad skal studiet indeholde? Hvad vil du gerne nå at opleve på de sidste 2 år af din studietid?

En del kandidater ligner hinanden i deres opbygning. Du vil typisk få mulighed for at skabe din egen profil gennem dine valgmuligheder undervejs. Det kan være projektorienteret forløb, projekter og speciale. Det er muligheder for at udfordre dig selv, prøve nye ting af og få erfaring med erhvervslivet. Læs, hvordan du udnytter mulighederne for at starte din karriere mens du studerer

Research dine muligheder!

Er du i tvivl om uddannelsen er noget for dig? Udnyt dine muligheder for at få mere viden og en fornemmelse af, om det er noget, du kan lide:

SDU RIO Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: 65502022

Sidst opdateret: 20.01.2022