Skip to main content

Målret dit CV

Der er 3 vigtige ting du skal huske, når du skal målrette dit CV

1. Medtag kun relevant information

Sørg for, at der kun er relevant information på dit CV. Du kan eventuelt operere med et brutto-CV og et målrettet CV.

I dit brutto-CV skriver du al din erfaringer, uddannelser og hvad du ellers kan komme på. Hver gang du skal skrive et CV til et nyt job, så tager du kun det med, som er relevant for lige præcis denne stilling. Lær hvordan du gør dit CV relevant for virksomheden.

 

læser CV'et først, og 49% læser ikke ansøgningen hvis ikke CV'et er interessant (Rekrutteringsanalysen 2017). Derfor er det vigtigt at bruge tid på at lave et godt og målrettet CV. Ellers kommer de måske slet ikke til at læse din gode ansøgning. 

 

2. Vær ikke bange for "huller" i dit CV

Hvis du kun medtager det, der er relevant, vil du næsten altid komme ud for, at der vil være nogle "huller" i dit CV. Du kan imødekomme det i din overskrift ved at skrive "Relevant erhvervserfaring", "Relevant uddannelse" eller "Relevante kurser".

Du kan også have huller i enten din erfaring eller uddannelse, hvis du har været syg eller været på barsel. Det er helt ok - så længe du kan svare, hvis de spørger ind til det. Der er mange måder at fortælle om sin sygdom. Det er dog absolut ikke alle virksomheder, der vil lægge mærke til det, så det skal ikke hindre dig i at søge et job.  

 Har du "hul" i dit CV og hvad vil du svare, hvis du bliver spurgt ind til det? 

Få en snak med os, hvis du har brug for sparring til, hvordan du tackler "hullerne" i dit CV.

 

3. Start dit CV med en profiltekst 

En profiltekst er en dynamisk tekst, der skal forandre sig i forhold til det job du søger. Det er her du kan målrette dit CV i forbindelse med virksomhedens behov og kompetencer. Det vil altså sige - revider din profil for hvert målrettet CV du sender ud!

  • Profilteksten præsenterer dig - f.eks. via titel, uddannelse, filosofi og interesser
  • Den beskriver, hvordan du matcher stillingen - med eksempler på erfaring og kernekompetencer
  • Den viser din motivation for stillingen, kerneopgaverne og virksomheden

Du kan lave en kort sammenhængende præsentation af det du kan – du kan beskrive, hvordan du matcher lige præcis dette job, samt hvad dit drive er. Men det er ikke det samme som et resume. Et resume er bagudrettet og fungerer som et nedkog af CV'et, hvor du i profilafsnittet flette både fortil, nutid og fremtid sammen.  

Profilteksten er en rigtig god måde at målrette dit CV på - og er det eneste sted i CV'et, hvor du har mulighed for at være fremadrettet.


Næste skridt:

SDU RIO Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: 65502022

Sidst opdateret: 18.09.2021