Skip to main content

MERIT er dit nye studentermagasin på SDU

2021 bliver i virkeligheden glædens år. D. 20. januar venter nemlig årets begivenhed. Tre medier bliver til et, når Beton-TV, Staal radio og RUST-magasinet slår sig sammen og bliver MERIT. Året står derfor i nyhedens, underholdningens og kulturens tegn, når MERIT fra i morgen er klar til at levere en masse spændende indhold til alle jer studerende.

Af Frederikke Malling, , 18-01-2021

Chefredaktør på det nye medie MERIT, Mads Vikkelsø, sætter et par ord på skiftet til det nye medie: 

”Merit skal samle de studerende og det bliver vores fornemmeste opgave at have en finger på pulsen, når det kommer til studielivet på SDU. Vi skal lave indhold, der er aktuelt og interessant, men også indhold, som er underholdende og kan trække dig væk fra pensumsumpen.”

Samlingen af de tre medier på SDU gør det nemmere for jer studerende at finde interessante, sjove, underholdende og ikke mindst vedrørende nyheder, når MERIT kommer til at levere radio, TV og artikler direkte til jer.

Fra tre medier til et

Studentermedierne på SDU har været tre adskilte organer bestående af Beton TV, Staal studenterradio og RUST studentermagasin. Men fra på onsdag får I leveret jeres nyheder direkte fra det nye medie MERIT, som kommer til at levere video, lyd og skrift under samme navn. 

Chefredaktør, Mads Vikkelsø, kommenterer skiftet:

”Ved at samle alle tre studentermedier under er navn, bliver det nemmere for de studerende at finde frem til de gode, sjove og ikke mindst interessante historier.” Herefter tilføjer han: ”Merit skal tæt på de studerende. Vi skal dække alt fra universitetsvalg, til hvordan man overlever på SU eller isoleringen derhjemme under corona.”

MERIT’s primære formål er at levere indhold af og om de studerende til de studerende. Dette er nyheder, der ikke nødvendigvis tager udgangspunkt i Syddansk Universitet som institution, men også berører det at være ung og studerende, og alt hvad det indebærer af glæder og udfordringer. 

Mediet handler om at være studerende, at være ung eller gammel på universitetet og alle de følelser og oplevelser, som hænger sammen med det at være studerende. MERIT vil dække relevant kultur for de studerende, aktuelle arrangementer og oplæg på SDU, men også dække studenterdemokratiet og gennem MERIT give de studerende en stemme, hvor de bliver hørt og set. 

Mediet er for alle studerende på SDU og vil så vidt muligt dække alle campusser og levere indhold til dansktalende studerende såvel som internationale.

Mød vores redaktører

MERIT består af i alt ni redaktører. Tre redaktører kommer fra det tidligere Beton-TV, tre kommer fra Staal studenterradio, og to kommer fra RUST-magasinet. Derudover kommer én fra både Staal og RUST. 

Her får du en kort forsmag på de forskellige redaktører og deres roller før og nu:

Mød Mads Vikkelsø:

Mads læser cand.mag. i Journalistik og har en bachelor i Statskundskab. Han har længe været en del af studentermedierne på SDU, som startede med, at han var en del af Skaberstaten på Institut for Statskundskab. Herefter er han blevet chefredaktør for både RUST-magasinet og Staal studenterradio. 

Den erfaring, som han har tilegnet sig på de forskellige medier, ønsker han at kunne tage med sig, nu hvor han som chefredaktør skal stå i sidsen for lanceringen af det nye og bedre studentermedie, MERIT.

Mød Mette Johansen:

Mette er ved at afslutte sit 1. semester på kandidaten i Medievidenskab. Før skiftet arbejdede Mette for Staal studenterradio, hvor hun stod for de frivillige og for SoMe. 


På MERIT vil Mette stadig være ansvarlig for de frivillige, ligesom hun var det for Staal.

Mød Cecilie Secher:

Cecilie læser en bachelor i Medievidenskab, hvor hun netop er i gang med at færdiggøre sit 3. semester og derfor starter på 4. semester om få uger. Cecilie har siddet som redaktør på Staal studenterradio før sammenlægningen. Her stod hun bl.a. for en nyhedspodcast ved navn ”Ugen der gik” og var frivillig på en podcast ved siden af med en veninde.  

På MERIT kommer Cecilies rolle til at være nyhedsredaktør. Her vil hun stadig styre nyhedspodcasten og samtidigt have fokus på aktuelt indhold og nyheder på flere medier sammen med de frivillige.

Mød Emil Øgaard:

Emil læser Medievidenskab, hvor han skal til at skrive sit speciale på kandidaten og altså i gang med sit 10. semester. Emil startede på radioen, dengang det hed Odense Studenterradio. Her startede han med at producere en jazz-podcast med en kammerat fra studiet. Gennem radioen har han bl.a. også dækket Tinderbox. Emil startede som SoMe- og eventredaktør, der skulle passe sociale medier og sørge for, at bestemte arrangementer som P3 Guld, Generator osv. blev dækket. Herefter blev han programredaktør, hvor hans opgaver bestod i at se de frivilliges ansøgninger igennem og give programmer feedback. 

Da radioen skiftede til Staal blev ansøgningsprocessen mere struktureret, og der blev skabt et samarbejde med Radio 4’s TalentLab, hvor Emil sammen med redaktionen også har været med til at sende flere programmer ind.

Hos MERIT skal Emil fortsætte sin nuværende rolle med ansvar for sin podcast.


Mød Zakaria Najim:

Zakaria læser også en bachelor i Medievidenskab, hvor han starter på 6. semester inden længe. Siden sin studiestart har han værer redaktør på Beton-TV. Ifølge Zakaria har han altid set Beton-TV som en legeplads, hvor han har haft mulighed for at prøve forskellige projekter af. Han har i samarbejde med de andre redaktører for Beton-TV haft ansvar for at sparre med de frivillige om idéer. 

Zakaria startede ved Beton-TV med at lave ”Fredagsbarens Bekendelser”. Derudover har han også været med til at producere en julekalender på 24 afsnit, som var inspireret af Natholdets julekalender. Zakaria har være den tekniske og kameranørden på Beton-TV og har også afholdt kurser for frivillige omkring deres udstyr og redigeringsprogrammer. 

Zakarias nye rolle hos MERIT bliver som programredaktør. Rollen minder meget om det, han tidligere har lavet hos Beton-TV, men på MERIT kommer han i mindre grad til at idéudvikle alene. Han ser sin nye rolle som en, der faciliterer, hvordan en produktion skal skydes og hjælpe med at klippe den. 

Zakarias egen ambition og forhåbning for sig selv og sin rolle på MERIT er at få produceret flotte og velproducerede videoer, der skaber værdi hos de studerende nu og i fremtiden.

Mød Andreas Skov Hansen:

Andreas læser diplomingeniøren Integreret Design, hvor han starter på 4. semester til februar. Før sammenlægningen var han redaktør hos Beton-TV. Her hjalp han med at producere indhold, skrive, klippe, klistre, filme og performe foran kameraet. Udover dette har han også været i kontakt med frivillige, der også har ønsket at lave indhold for Beton, hvor han hjulpet dem med at komme i gang. 

På MERIT bliver Andreas’ rolle at være fotografiker, som han selv kalder det. Han kommer både til at fungere som fotograf og grafiker, deraf den fine hjemmelavet ordsammensætning. Den nye rolle indebærer, at han skal tage billeder til fremtidige artikler og andet indhold til hjemmesiden og sociale medier. Med rollen som grafiker har han lavet det nye logo for mediet og skal fremover stå for ikoner, animationer mv. til mediet.

Mød Lærke Lindenskov:

Lærke har læst en bachelor i Medievidenskab med sidefag i Psykologi. Hun startede på kandidaten i samme i sommers og starter dermed på 2. semester inden længe. Lærke har baggrund hos Beton-TV, hvor hun har været siden sommeren 2018. Hos Beton-TV fungerede hun som planlægger og pragmatiker, så de to andre havde mulighed for at fokusere på at nørde teknik og storyline. 

Lærkes nye rolle hos MERIT bliver som SoMe-redaktør, hvor hun har plads til at gå mere i dybden med planlægningen, i samspil med at hun får lov til at være kreativ og idéudvikle.

Mød Adam Bouttai:

Adam læser Jura på deltid. Han har en baggrund hos RUST-magasinet, hvor han hovedsageligt arbejdede som kulturredaktør, hvor han har stået for bl.a. at anmelde koncerter og lignende i Odenses kulturliv. 

Adams rolle hos MERIT forbliver meget den samme, og han beskriver sin vigtigste opgave som: 

”At skille skidt fra kanel så dine SU-penge holder længst muligt til de kulturelle oplevelser i campus-byerne.”

Derfor bliver det primært Adam, der hos MERIT kommer til at have fingeren på pulsen, når det handler om musikkulturen og giver os studerende indblik i Odenses kulturliv.

Mød Frederikke Malling:

Frederikke læser en bachelor i Dansk med tilvalg i Kommunikation, Retorik og Formidling, hvor hun er ved at færdiggøre sit 5. semester. Frederikke kommer fra RUST-magasinet, hvor hun har været meget all around og skrevet artikler vedrørende både kultur, studielivet på campus og studenterdemokratiet på SDU. 

Frederikkes rolle for MERIT bliver at skabe indhold på skrift som campus- og studieredaktør, hvilket vil sige indhold vedrørende arrangementer og oplevelser på campus som fx studenterdemokratiet samt studielivet på SDU.

Vi glæder os

MERIT glæder sig meget til at levere en masse spændende indhold til alle jer læsere, seere og lyttere! På onsdag går vi i luften med det nye medie, men du kan allerede følge med på både Facebook og Instagram, hvor du fremover vil kunne finde vores indhold. 

Vi ses på MERIT!

Redaktionen afsluttet: 18.01.2021