Skip to main content
KULTUR

3 Skarpe til Semesterstart

Endelig! Alt det vi har ventet på er tilbage i fuld styrke. Gør klar til filmeskapisme, årets fedeste unifest og dakkedak i gader og stræder når kalenderen siger: Back to school.

Af Adam Bouttai, , 01-01-0001

Odense Film Festival: 30. aug. - 5. sep.

Det er festivallen, hvor det aldrig kan betale sig at anbefale noget på forhånd. I stedet kan det anbefales at fortabe sig i biografmørket, der bringer alt det usete, alt det magiske - det er tid til eskapisme foran det hvide lærred.

 

En førstepræmie ved flere af OFF kvalificerer direkte til shortlisten ved Oscar uddelingerne. Det gælder: Hovedkonkurrencen, Den Danske Konkurrence, animationskonkurrencen og dokumentarfilmkonkurrencen.  Kvalitetsniveauet behøver ingen nærmere uddybning. Festivallens præjury har ud fra små fire tusinde ansøgninger fundet det bedste af det bedste. Ud af de 122 i festivallens hovedkonkurrence er der rig mulighed for at opleve moderne og klassisk filmkunst i byen.

 

Filmiske byvandringer, open-air biograf på Amfiscenen (du skal 100% se "Grease") og en hyldest til Rigsfællesskabet på Nordatlantisk Hus, er blot en håndfuld easter eggs du kan finde på OFF '21.

 

Møder du først sent, så kan du komme ind til "Filmsnak og morgenkaf'", hver dag mellem 09:30-10:30 på Odense Filmværksted - hvor du kan få de dugfriske anbefalinger til dagens filmprogram.

 

Billetterne koster en flad (eller digital) 20'er.

 

 

Semesterstartsfesten: 4. sep.

Sidst en semesterstartsfest kunne kaldes legendarisk, hed året 2019, og deltagerantallet ramte de 5K. Nu er plejer jo død, men uni-braget er med sikkerhed i vente d. 4. september. Det er nu SDU'ere skal vise universitetet frem fra sin bedste side til deres +1 under universitets største festaften. Jeg støder vist ingen ved at sige: Årsfesten er kun en flig af Semesterstartsfesten. Musikprogrammets hovednavne er nappet fra øverste hylde:

 

Dopha har fået alle anmelderne til at falde ned af barstolen som landets absolut skarpeste hitsmed. Debutalbummet "The Game" er simpelthen en fremragende skæring. Hvis du ikke allerede har skamlyttet dem, så gå direkte på Spotify med det samme - stemmebåndene skal være smurte, når der går fællessang i den med Dopha som kapelmester.

 

Artigeardit er landets mest brandvarme rapper. Færdig, slut. Hans liveshows er tilløbsstykker, hvor ordet amokka nærmest ikke kan gøre det. Ungdomssløvsindet er blevet genopvakt med nogle af hiphoppens mest anerkendte skæringer. Han er manden alle vil arbejde med. Gør hermed parat til én lang hitparade af dansk hiphops mest sympatiske rimsmed med flowet i fuld flor.

 

Billetter koster 130 kr.

 

GENERATOR: 9. sep. - 11. sep.

Hvis du er tilflytter, så er Generator, den fedeste byfest Odense har at byde på. Over tre dage tæskes byen igennem med de urban og EDM dog uden at hele og halve bydele ligner krigszoner. 2020 måtte streges fra krøniken, men festivallen er i år tilbage - for fuld kapacitet.

 

Hvordan din marguritrute kommer til at blive igennem byen kan kun din promille bestemme, men MERIT-- har alligevel et par musikalske anbefalinger. Danmarks hårdeste dreng, SNAVS kommer til at stå for festivallens hårdeste fest, mens Martin Jensen er garanten for folkefesten, der både har lidt til popentusiasterne og til de mest dedikerede bashoveder.

 

Clara, KESI, Tobias Rahim og ikke mindst bysbarnet Andreas Odbjerg, står alle til at sikre hitfester i Odenses gader og stræder.

 

MERIT sender desuden store anbefalinger ud mod rapperen Nella, Ravi Kuma og Hedegaard. Det er med andre ord et bredt og træfsikkert soundtrack Odense centrum kommer til at gå i møde med studiestarten i ryggen.

 

Partout billet for studerende koster 375 DKK 

Redaktionen afsluttet: