Skip to main content
Studenterhuset

Sæsonafslutning: Science and Beers

Studenterhuset afslutter på fredag en sæson i en hellig alliance mellem studielivets to søjler:  Videnskab og øl serveret i et arrangement, der bedst kan beskrives som Folkeuniversitet med promiller.

Af Adam Bouttai, , 05-12-2019

I en svunden tid  var det muligt at trække en Albani Classic i snackautomaterne i kantinen. Faktisk er da først også i indeværende årti at universitet er blevet mere sobert, og foruden en torsdagsberuselse stadig under afbrænding, så er koblingen af øl og videnskab på fredage diplomatisk afgrænset mellem en eftermiddagstime og et visit Nedenunder. 

 

Selvom naturvidenskab generelt ikke bruges i samme sætning som stjernedrys, så har denne sæsons lineup været spækket med tankevækkende tematikker formidlet af det man med rette kan kalde SDUs videnskabelige superstjerner. 

Oplæggene har tidligere i sæsonen budt på alt fra højaktuelle klimaproblematikker, sorte huller, hukommelse & indlæring samt tømmermandskure til leveren ved Lektor Maja Sofie Thiele, vært for P1's "Sygt Nok" og dette års modtager af SDU's Formidlingspris.

RUST har haft fornøjelsen af at følge sæsonens sidste SDU-islæt på oplægsserien ved Professor ved Institut for Biokemi og Molekylær Biologi, Susanne Mandrup. 

Susanne Mandrup

Udover Ridderkorset af Dannebrogsordenen i begyndelsen af november har Mandrup i marts 2019 indviet forskningscentret Center for Adipocyte Signaling (ADIPOSIGN).

Centret hører ind under grundforskningscentret ATLAS, og er finansieret af Novo Nordisk Fonden med en 60 millioner kr. bevilling over seks år. Det er med andre ord de mest brandvarme tematikker og formidlere, der danner rygraden i det populære Science and Beers. Et koncept, der bibringer naturvidenskaben en ny dimension af humle.

Arrangementet kalder sig selv for "The World's Sexiest Lecture Series", og det afsluttende oplæg imorgen fredag kommer vistnok til at cementere dette.  Der bliver derfor med sikkerhed plads til et par flashbacks til Folkeskolens sundheds- og seksualundervisning under oplægget ”Let’s Talk about Sex” ved sundhedskonsulent på St. Albans Hospital, Annika Tamme.

Formularen er som altid den samme: Specialøl til 30 kr.  og et oplæg, der med sikkerhed kommer til at oplyse og fordre interessante diskussioner.

Rust bifalder enhver viden uanset promilleniveauet ved kundskabstidspunkt og opfordrer alle interesserede til at komme i after hours stemning og få tanket op med naturvidenskabeligt hjernegods så der er lidt benzin til bezzerwizzer-bålet.

Studenterhusets bar åbner klokken 15:00 og oplægget, der som altid afholdes på engelsk, begynder klokken 16:00. 

Arrangementet er åbent for alle interesserede.

Redaktionen afsluttet: 04.12.2019