Skip to main content

Hold på SDU Fitness: DanceFit

Har du hygget dig lidt for meget i løbet af sommeren, brugt for mange uger på langs i sengen og spist en magnum for meget om dagen? Så får du nu lidt inspiration til et af de mange hold, som SDU Fitness tilbyder her efter sommerferien, nemlig DanceFit.

Af Frederikke Malling, , 30-09-2019

Det er torsdag eftermiddag, det er gråt, vådt og kedeligt udenfor. Jeg har fundet mit træningstøj frem, som har ligget bagerst i kommoden hele sommerferien. Hverdagen er tilbage, og det betyder også, at det er tid til at komme tilbage til de gode vaner. Femten friske piger er i dag mødt op og er klar til at svede, danse og give den gas hele den næste times tid. 
Vi starter ud med opvarmning, hvor vi får strukket vores kroppe godt ud efter en lang dag på skolebænken. Opvarmningen består både af almindelig udstrækning og dans, så vores kroppe er klar til at lære tre dansesekvenser og en splinterny dans senere i timen. Musikken er høj, og vi er alle svedige og klar på at komme rigtigt i gang med dansetrinene. Denne del af lektionen går nemlig ud på at lære tre forskellige sekvenser af dansetrin, som vi kort kender fra opvarmningen. De tre sekvenser skal blandt andet bruges i en øvelse, hvor instruktøren ændrer på rækkefølgen af de tre danse. Med et glimt i øjet forsøger instruktøren på bedste vis at forvirre os, for rigtigt at få sat gang i vores hukommelse. I denne øvelse får vi altså også brugt hjernen, da vi virkelig bliver udfordret i at huske trinene. I DanceFit får du derfor ikke kun trænet dine ben og balder, din hjerne kommer også på arbejde. 


Herefter er vi klar til at lære en helt ny dans. Dansen strækker sig over seksten takter. Vi bliver introduceret for helt nye dansetrin, og med gentagelser og et roligt tempo får alle muligheden for at kunne følge med. 


Når vi til sidst har fået indøvet dansen, skal den kombineres med de tre dansesekvenser fra starten af timen. Hele lektionen sluttes nemlig af med en samlet dans med alle de trin, som vi har lært, til et musiknummer af Justin Timberlake. Her er der virkelig god mulighed for at få brugt den sidste energi og give den ekstra meget gas.

Billede af dansende fra DanceFit

DanceFit er fitnessholdet for dig, der sætter stor pris på at smile, grine og fjolle, mens du sveder og bevæger dig. Timen flyver afsted, og det er på intet tidspunkt kedeligt. Udover at du får trænet og brugt din krop, så tvinges din hjerne også på arbejde. Du får nemlig både brug for at kunne huske de forskellige trin samt at kunne skifte mellem de forskellige sekvenser og dansen forholdsvist hurtigt. Det er altså både god træning for din krop og dit hoved. 


Melder du dig til DanceFit hos SDU Fitness, så er du garanteret en sjov time, hvor du sveder, smiler og får bevæget din krop på alle mulige forskellige måder. Musikken er høj, og du har en time foran dig fyldt med sjov. 
Torsdag eftermiddag er der altså i den grad lagt op til en fest, som bestemt kan mærkes i lår og balder dagen efter.
 
DanceFit ligger hver torsdag kl 17.15, og her er der plads til alle. 

DanceFit er et af flere hold hos SDU Fitness. Det næste stykke tid vil vi fra RUST prøve de forskellige hold af for dig, så du kan finde ud af, om der måske er et hold eller to for dig.

Redaktionen afsluttet: 30.09.2019