Skip to main content
Generator 2019

Anmeldelser: Fredag

Traditionen tro byder Generator op til fredags-gadefest, der hverken kræver billet eller billed-id. Både vejr og lydsystem viser sig dog desværre fra sin værste side, men ingen af delene forhindrer en gigantisk dansefest i Vestergade denne aften. 

Af Adam Bouttai, , 07-09-2019

Kongsted
★★★☆☆☆

Andreas Lau Kongsted Jespersen Jensen, eller bare Kongsted, er dansk club musiks nestor og man fristes næsten til, med et glimt i øjet, at kalde ham kongen af Næstved, men herredømmet over Odense bliver desværre denne regnfulde fredag aften forpurret af tekniske problemer.

Kongsted indleder med Eric Prydz “Opus” i et mash-up med Swedish House Mafias “Leave the World Behind”, hvor spændingen trækkes indtil den uundgåelige konfettiforløsning. Med kun en halv times spilletid lider starten dog en smule under Prydz’ episke, men lange intro. Swedish House mash-uppet skurrer i undertegnedes øre, men dog ikke nær så meget som højtaleranlægget kommer til i løbet af sættet.

Kongsted fortsætter hurtigt ind på progressive house territorie med Leandro da Silvas "Horizon", men holder sig stadig til populærmateriale ved at inkludere Sean Pauls “Temperature”. Kongsted flugter halvvejs inde i sættet og graver en perlerække af bangers frem med Armand van Heldens remix af “Insomnia”, Showteks “Booyah” og Armin van Buurens “Blah Blah Blah”: Det kan faktisk ikke blive meget bedre.

Selvom, der går gimmick i foretagendet med “Zombie Nation”, så opvejes det af publikums acapella på DJ McMuffins spøjse remix af house klassikeren, der nu om dage hypnotisk får enhver dansker under alderen tredive til at skråle med, nu med lyrik.  

Generator aktuelle Nonsens får også hilst på lydanlægget med "Gungla", inden Kongsteds Showtek lydende “Chuck Norris” flettes sammen med “Seven Army Nation” og der hænder et monumental lydmandskoks under et remix af DJ Snakes “Enzo”. Kongsted får dog heldigvis lov til at gøre sit sæt færdigt uden yderligere tekniske dødssynder med ESH's remix as "Ni**as in Paris" og future house egenproduktionen “Whine Dat”, der håndterer dansegulvets undersåtter lige så fermt som moder-tracket “Gecko” af Oliver Heldens. 

PA-anlægget har tidligere på aftenen drillet under både Tumult og The Frederik, men kulminerer fatalt under Kongsted. Selvom lydproblemerne på ingenvis skyldes Kongsted, så er de alligevel for mindeværdige til at sættet kan vurderes til over middel. Der skal simpelthen være styr på teknikken. Det har der absolut ikke været på Smash the Party Stage i Vestergade, og en af dansk mainstream EDM's største profiler har simpelthen fortjent bedre tekniske vilkår, end det, der er blevet budt ham til aften. 

Sætliste Kongsted

“Opus” - Eric Prydz v. “Leave the World Behind” - Swedish House Mafia (Acapella)

“Horizon” - Mosimann & Leandro Da Silva

“In My Mind” - Dynoro & Gigi D’Agostino

"Heads Will Roll" (A-Track Remix) - Yeah Yeah Yeahs v. “Levels” - Avicii

“No Strings Attached” - SWACQ

“N****s In Paris “ (Esh Remix) - Jay-Z & Kanye West

“Whine Dat” - Kongsted

“Temperature” - Sean Paul v. “Barraca” - Garmiani

“Old Town Road” (Gabe Pereira Remix) - Lil Nas X

"Insomnia 2006" (Blissy V. Armand van Helden Rework) - Faithless

“Booyah” - Showtek feat. We Are Loud & Sonny Wilson

“Blah Blah Blah” - Armin van Buuren

“Gungla” - Nonsens

“Zombie Nation” - Kernkraft 400

“Enzo” (Malaa Remix) - DJ Snake feat. Offset & 21 Savage & Sheck Wes & Gucci Mane

“Chuck Norris” - Kongsted

Dex
★★★★★☆

Der findes den type discjockeys, der spiller musik, og så findes der dem, der dj’er. Dex åbnede i torsdags festivalens hovedscene med lækker house i den mainstreame ende, men der skal ikke mange taktslag til for at høre, at en af Odenses mest erfarne mikser-guruer har kigget dybt ind i danse-sjælen på sit store publikum. RUST kan allerede nu løfte sløret for, at festivalgængerne i Vestergade er klar på en omgang meget hård og dansabel musik.

Egenproduktionerne, der tæller “Freedom”, “We are Stardust” og “Unstoppable”, bevæger sig inden for de mere folkelige elektroniske genrer house, mainstream progressive, tropical og future, men Dex' melodiske skæringer er for en halv times tid erstattet med dak fra allerhårdeste skuffedarium. 

Lydproblemerne under Kongsted vil under normale omstændigheder bringe nervøsiteten frem hos enhver skiverytter, men det er ikke tilfældet hos Dex. Han begynder solidt med Dzekos big room hit "Body" og Toby Greens "Party People". Fishers “Losing It” og Axwells “Barricade” vidner hurtigt om, at Dex kun kommer til at mikse de største festival tracks inden, at det tætpakkede sæt krydres ubarmhjertigt med voldsomme hardstyle drops i form af Yellow Claws “Don’t Stop” og Twolouds “All About That Bass”. 

Da droppet til Coones brutale remix af "Untz Untz" eksploderer udover gågaden, bliver de helt store udskejelser for et øjeblik afblæst af en brandbils passage. DJ'en viser dog både rutine og overskud med ordene ,,Var det lige en brandbil? Det' fordi I brænder det hele ned." 

Ikke nok med at Dex konstant puster til EDM-ilden, så får tracksene lov til at ånde, og udover få gimmick samples i form af "Løvernes Konge" og "In da Club", så er både håndværk og musikbibliotek på et niveau, der kan indfri selv de mest kræsne EDM-krigeres forventninger.

Felguks “Boneless” afslutter et af festivalens hidtil bedst arrangerede mixes, der taler lige ind i en Tiësto big room lyd med dertilhørende energifyldte hardstyle elementer fremfor tung trap. Efter aftenens festfyrværkeri af det bedste indenfor hård EDM, så kan konklusionen fra RUST kun lyde: Dex er uden sammenligning Odenses mest træfsikre DJ. 

dec

Sætliste Dex

"Body" (Dzeko Remix) - Loud Luxury feat. Brando.

“Party People” - Toby Green

"Lion King Theme"

"Losing It" - FISHER

“Barricade” - Axwell

“In Da Club” - 50 Cent

“Don’t Stop” - Yellow Claw & Valentino Khan

"Hell Yeah" - Tujamo

"Can't Hold Us" (Frontliner Bootleg) -Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton feat. John Harris

"All About That Bass" - Twoloud

"Boom Boom Boom" - The Outhere Brothers

"Acid Is My Life" - M_Fourk

"Check This Out" - Toby Green

"Boneless" - Felguk & SUBB

Snavs

Sætliste Snavs

"Epoch” Snavs

“How Deep is Your Love” - (Trap Remix) Calvin Harris feat. Disciples 

"7/11” Jack Ü Remix - Beyoncé

“Blow Up” - Snavs & Nonsens

“Southside” - DJ Snake & Eptic

“Quiet Storm” - DJ Snake & Zomboy

“Ghetto” - Snavs

“Broken by You” - ATRIP

“Zoom” - Spag Heddy

“No Bystanders" (Crankdat remix) - Travis Scott

“Boom” (Snavs Remix) - Tiësto & Sevenn feat. Gucci Mane

“We Can Get High” (Snavs Remix) - Galantis & Yellow Claw

“Fuji Opener” - Skrillex feat. Alvin Risk

“Arena” - Snavs & Fabian Mazur

“Backstreet Ho” - Wuki & Frac Attack

“Diggid” - TYNAN

“Love” - Snavs

“ID” - Snavs & Zookeepers

“I Can Feel” - Snavs

“Us” - Snavs

I regn og blæst festes der bedst

Fredagens gratis-arrangementer har trods regnvejret været meget populære og velbesøgte, hvor også de under myndighedsalderen har kunne opleve EDM for fuld udblæsning. Aftenen har dog i Vestergade været præget af store lydproblemer. Når naboerne alligevel klager over larmen, er det uheldigt at også festivalgængerne skal have danseglæden ødelagt af et højtalersystem, der mest af alt har haft  brug for en djævleuddrivelse. Det ændrer dog ikke på, at samtlige af festens gæster endnu en aften har iklædt sig deres bedste humør og vist eminente danseevner pædagogisk vejledt af dansk EDM's bedste rave-dirigenter. Så nu er alle vist også danset helt varme til lørdagens vanvittige afslutning med Nonsens, Faustix og Martin Jensen på Flakhaven. 

s
Redaktionen afsluttet: 07.09.2019